Όνειρα της Αγίας Ελένης
17-07-2018

Χονδρικώς από το 1990, οι κυβερνήσεις κατατρύχονται από το σύνδρομο της ΔΕΘ. «Πώς να γλυτάρουμε την ετήσια αναφορά του Αρχηγού προς το Έθνος υποσχόμενοι παπαριές». Με κορύφωση μία μεσημεριανή συνέντευξη τύπου, όπου εξέχουσα θέση θα έχει η φωνή της βόρειας επαρχίας: «εκπροσωπώ, κύριε Πρόεδρε, τον χειμαζόμενο Ίασμο».

Αποδείχτηκε έκτοτε, πως όσο πιο θρασύς, τόσο πιο γλυκύς.  Δηλαδή να συναξάρει ο πολίτης ως σούμα, το «έχει καλές προθέσεις ο άθρωπας, αλλά δεν τον αφήνουνε να αγιάσει».

Θεωρητικώς, τον Σύριζαν τον παίρνει να αντέξει άλλη μία ΔΕΘ, του 2019. Αλλά δεν τρελάθηκε να το πράξει, αφού η τελευταία χρονιά θα είναι μάλλον τζούφια. Αν, φερ’ ειπείν, τάξει πως δεν θα κόπσει συντάξει εφέτο, τι σκατά θα έχει να ειπεί για του χρόνου; Μόνον το να μας κόψει τον κώλον περισσεύει.

Γι’ αυτό φρονώ πως είναι στα γεμάτα έτοιμος να πετάξει εξαίσιο πυροτέχνημα αρραγούς στρατηγικής. Διαλέξτε:

Επανίδρυση του προγράματος της Θεσσαλονίκης του 2014 που το θέλαμεν, αλλα οι κιαρατάδες δεν μας αφήσασι.

Χαριστίκιον της σταθερότητος των συντάξεων, με την εύρεσιν προσυμφωνηθέντων αντιμέτρων που θα φορτώσουν στους υποκριτές μεσοαστούς ετησίως μια δυάρα μπιλιόνια και λίγα σας βάζουμε, επειδή ο άτεκτος αρχικομμουνισταρεύς  Κατρούγκαλος συγκρατήθηκε από τους εναπομείναντες νουνεχείς του είδους μας.

-Αλλαγή πλαφόν, των φώτων μας και άλλων μη τραυματικών οδυνών, ήτοι, αντί να χάσει τον καιρόν του με μπακαλοτέφτερα, να δώσει Ελπίδαν Αντίφαν και κοινωνικήν. Δηλαδή να αναγγείλει διά μήνα του προσεχούς φθινοπώρου, Δημοψήφισμα.

Σε αυτό θα ρωτά, με στόχο το ολόθερμο «ναι»:

 

-Να εκλέγεται από τον Λαό ο Κώστας Καραμανλής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Να αλλάξει το Σύνταγμα;

-να χωρισθεί  η Εκκλησία από το Κράτος;

-να γίνουμε τερίτορυ των Ηνωμένων Πολιτειών;

-να κυβερνήσουμε άλλα δέκα χρονάκια; Πείτε το ναι. Η προσφορά είναι κοψοχρονιά. Σας συμφέρει.

 

Ο έλλην λαός θα μείνει ενεός και θα κλαύσει από συγκίνησιν.

Με πρώτον έναν συγκινημένον Κυριάκον Μητσοτάκην που θα αποδεχθεί την νέαν λαϊκήν εντολήν.

Αμέτρητα πλήθη υπό το motto τι να να κάνεις τα λεφτά, άμα δεν έχεις φράγκο θα πλαισιώσουν ομοθύμως αυτό το πλανμπή. Λέτιτ μπή, θα φωνάζουν.

Και εκατομμύρια Ορλωφικοί του ξανθού γένους θα γυρίσουν εις τους τόπους αυτών.

Ετικέτες: ΔΕΘπολιτική