Φως στο τριαδικό σύστημα της χώρας
03-06-2021

Επτά ημέρες πασχίζω να συνθέσω ένα άρθρο για την μουσική του μεταπολέμου και οι προσπάθειές μου είναι σαν των Τεύκρων που είχαν χειρότερη μοίρα κι από των Τρώων. Διότι το «νυν και αεί» αυτής της χώρας με ξαφνιάζει ωσάν στίχος — καλαμπούρι του Νίκου Γκάτσου, ή για να το εκφράσω αδρά, ωσάν σύναξις νέων συνασπιστών που, κατά δήλωσιν του κυρίου Καρανίκα, δοκίμαζαν ηρωίνη και κόκα «για να ξέρουμε τι είναι αυτό που περιγράφουν οι επιστήμονες ως κακό και βλαπτικό για την ανθρώπινη υγεία». Και αυτά, υπό την πεφωτισμένη ηγεσία της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη. Βλέπετε το να εξερευνήσεις την υπόθεση μέσω των απόψεων του Τίμοθυ Λήρυ δεν είχε αυθεντικότητα. Ο κύριος Καρανίκας εξομολογείται επίσης εγκαίρως πως ήτο ο ανιχνευτής των ικανοτήτων του Αλέξη Τσίπρα, επομένως εγκαίρως κατάλαβα πως δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος για μουσικαίς. Και ανεδύθη, ως εν εσόπτρω, το τριαδικόν σύστημα της χώρας που ευθύς παρουσιάζω.

Αστυπάλαια

Ώσπου η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκραγεί και απαιτήσει από τον ευρηματικό αδελφό της να της αδειάζει την γωνία της πρωθυπουργίας, όπως το έπραξε επιτυχώς ο Νετανιάχου, άλλου θρησκεύματος ηγέτης, ο οραματικός αυτός παιδάντς που μοίρασε τον χρόνο του σε βιώσιμα, φαγώσιμα και αναλώσιμα ευκολοχώνευτα ευρήματα, έρριξε έναν απρόσμενον φούσκο στις ζωές των Ελλήνων, με το «σχέδιο Αστυπάλαια», τουτέστιν την ενεργειακή μεταμόρφωση της νήσου Αστυπάλαιας, ενός «έξυπνου και πράσινου νησιού» που κάποιος, αδάμαστης λογοτεχνικότητας αζάπης χαρακτήρισε «πεταλούδα του Αιγαίου». Απαξιώ να μελετήσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της νήσου. Αρκεί να παραθέσω την τελευταία πρόταση των πολλών υμνητών του σχεδίου: το πρόγραμμα «Αστυπάλαια» θα ολοκληρωθεί το 2026. Καταλάβατε, φαντάζομαι: εκλογές έρχονται.

Δέκα χιλιάδες βέργες

Δεν αναφέρομαι στο έργο του Απολιναίρ, αλλά στα στατιστικά βεργία και ραβδία προσφάτων δημοσκοπήσεων. 31% των τραντελλήνων, είναι βέβαιοι πως ψεκαζόμεθα απηνώς και δεν θα εμβολιαστούν επειδή είναι οι μόνοι έξυπνοι εναπομείναντες Λέλεγες, ενώ καποιοι «ειδικοί» μαχμουρλήδες, δηλώνουν πως αυτή η κυβερνησάρα έχει το ιδίωμα να αυγαταίνει την επιρροή της πάνω στη διετία, αυτή μόνη στα τελευταία χρόνια. Σε κάτι τέτοια ευρήματα δεν χρειάζεται εγκεφαλική δαπάνη και ξόδι, αλλά να παρατηρείτε το βλέμμα του Παπαχελά, που συνήθως κάνει εκτίμηση αποτελεσμάτων. Ο άρχων των ριάλιτι, ο Σκάης, το ανακοίνωσε, αλλά εις μάτην. Δεν χωράνε δύο δεξιοδεξιές ηγεσίες στη χώρα καθώς τανύν και προσώρας, εξουσιάζει ο κύριος Μαρινάκης και η αφανής, σιδηρά, εν μέρει φιλάνθρωπος, κυριαρχία του Μαρινάκης σωπαίνει, εκλογές στον ορίζοντα, που λέει ο λόγος.

Ο Ντάφης αποχώρησε

Καθώς το survivor παραμένει η βασιλίς των στημένων εκπομπών ο Τριαντάφυλλος ή Θερσίτης ή Μαργίτης, ίνδαλμα και ιδανικό παντός καρπαζοεισπράκτορα, φεύγει εύχαρις με 143 χιλιάδες ευρώ είσπραξη στα ευρωτιώντα θυλάκια του, ώστε οι λαοί να μεταφέρουν το ειδύλλιο Καπουλέτου Σάκη-Μοντεγίδος Μαριαλένας από την Βερόνα στα αττικά καρτιέ όπου οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι και ο  εμπνευσμένος Χρυσοχοΐδης αναστενάζει. Διότι αν δεν υπάρξει αρρεβώνας, εκλογές δεν έχει.

Και τώρα συμπαθάτε με. Έχει γενέθλια η κόρη μου και η ξενητειά τον καημό της.

Ετικέτες: πολιτική