Υπό τας Φιλύρας και υπό τον ήχο του «Μαμά»
17-05-2019

Oι επικαλύψεις στην ελληνική διαχρονία δεν είναι γλάσο που νοστιμεύει ένα γλύκισμα. Είναι γλάσο που το βάζουμε παντού, για να καμωνόμαστε πως είμαστε αξέχαστοι. Μπαίνει και στα σαρμαδάκια, και στα χαρούπια, στα μπιφτέκια και στη φάβα.

Μια εξήγηση έχω για την απίστευτη ωμοφαγία με τις τέσσερις κάλπες που μας περιμένουν να τις γονιμοποιήσουμε. Καμιά τους δεν έχει στόχο μια απάντηση στο μόνο φλέγον ερώτημα: ποιος κυβερνά;

Σοβαρά πιστεύετε πως όλα αυτά τα καμώματα έχουν στόχο τις εκλογές της 26ης του Μαΐου;  Νομίζω πως δεν υπάρχει περίπτωση μία στο εκατομμύριο να διακοπεί η γελοιότητα εν όψει εκλογών που έχουν προαναγγελθεί για αρχές Οκτωβρίου.  Δηλαδή, να υπάρξουν τρεις τουλάχιστον μήνες μεταξύ Ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, που ΔΕΝ θα έχουν προεκλογική υφή, αλλά θα ασχοληθούμε με την Τουρκία, τα μπάνια του λαού και τις καρπουζόφλουδες στη θάλασσα.

Ε λοιπόν, όχι!

Ευχαρίστως αποκόπτω το τέταρτο πόδι μου, τον τρίτο οφθαλμό, το πέμπτο ρουθούνι και την κατάποση σιέλου, άχρι τέλους της όποιας ζωής, εάν το αερόστατο των εθνικών εκλογών δεν κόψει τις πρυμάτσες και αρχίσει την πτήση του στο φρέσικον αέρα.

Διότι αν περιμένει ταξιδιώτες που προπλήρωσαν το ουράνιο ταξίδι του Οκτωβρίου, δεν βλέπω ευνοϊκό αεράκι.

Τα κόμματα σπατάλησαν και σπαταλήθηκαν προώρως, για την φενάκη και ένα πουκάμισο αδειανό. Με τι κόλπα θα σχηματίσουν νέα επιχειρήματα, νέες υποσχέσεις, νέες παροχές για τις εθνικές εκλογές;

Να σας πω το μοίρα μας.

Όλα θα τα ορίσει η περιλάλητη ποσοστιαία διαφορά. Εάν ισχύσει διαφορά όσα τα δάχτυλα του ενός χεριού, θα μπουμπουνίξουν εκλογές εντός του Ιουνίου.

Αν τα δάχτυλα ανήκουν σε δυο χέρια, οι ηττημένοι θα εξαγριωθούν και θα μπαχαλέψουν το πάν, ώστε ο ψηφοφόρος να αισθανθεί πως οδηγείται σε γκιλοτίνα. Τότε, θα μετατρέψουν την ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου σε μια αναγγελία εκλογών σε κλίμα εξωτερικών κινδύνων, αδιεξόδου και άγχους, μήπως και επαναπατρίσουν μερικούς κοψοχέρηδες και ο Θεός βοηθός.              

Τελευταία μας ελπίδα (και από τα δύο κόμματα) είναι να φύγει ο ένας ή ο άλλος αρχηγός, ή αμφότεροι. Αναλόγως των αποτελεσμάτων. Ή να τρυπήσει το αερόστατο.