Τοpsy Turvy
17-05-2020

Διότι δεν έχετε επιλογές. Δεν υπάρχουν αυτά. Μόνον η Ζαμάγια με τα μάγια και ο Γύρος του Θανάτου.

Τηλεοπτικέ διαφημίσεις ιδιωτών, είναι πλέον σπανιότερες και από την πολιτική ευθιξία. Σύμφωνοι, τα μεγάλα πακέτα, όπως κάτι φίλτρα νερού, συνεχίζουν και μας βαράνε στο δοξαπατρί, αλλα οι μόνες πρόσφατες είναι αμιγώς κυβερνητικές ― έτσι φαντάζομαι εξαγοράζεται αυτή η πάγκοινη στοργική μονομέρεια στην πληροφόρηση.

Εξάλλου δεν αποκλείω να εμφανιστεί αρμόδιος Μπόμπος που θα υπεραμυνθεί της εθνικής γραμμής. «Προσφέρομεν πορτοκαλάδα από πορτοκάλι. Η ενημέρωσις είναι πλήρης και αναλυτική. Τυχόν ανωμαλίες περί την ασφυκτικήν “πατείς με πατώ σε” συνάθροισιν είναι αμελητέαι και πταίει ο Σύριζας που θέλει σοβιετοποίησιν και γκούλαγκ».

Κι εγώ, γνωστός πολέμιος της ολέθριας για το Γένος τραμπαρίφας, κοιτώ να ιδώ πού πταίει ο Σύριζα κι ετοιμάζομαι ως Πιλάτος που χρειάζεται πιλάτες, να χερνιβωθώ [χέρνιβος: δοχείον περιέχον ύδωρ δια νίψιμον κατά Κωνσταντίνον Κούμαν, μουσλούκι, κατ΄εμέ]. Όπου «Σύριζα» βλέπω έναν μαζεμένο, συσταζούμενο αρχηγό που μιλάει με τηλεδιάσκεψη, άκεφα και συμμαζεμένα, τελείως αποθαρρημένος. Υποψιάζομαι πως άλλος διοικεί αυτό το κόμμα, αλλά ντρέπονται να το μολογήσουν.

Απεναντίας, ό,τι γαλανίζει και μπλεδίζει, ακολουθεί τον νόμο της «φάρας» όπως έχουμε καλομάθει από τον Μάριο Πούτζο και τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη: κάνει μια πατάτα ο γιόκας, την άλλη μέρα έρχεται η μάνα και τον δικαιολογεί: «δεν έβαλε ζιλεδάκι, θα το διορθώσουμε». Ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά.

Φυσικά δεν περιμένω «παπάδες» (όπως λέμε στην πιάτσα τα υπερφυσικά έργα) από Βελόπουλο και Βαρουφάκη. Βέβαια, θα περίμενα μερικών μερικών (υπουργών και υφυπουργών, εννοώ) να τους φύγει η ολέθρια επιδειξιομανία, αλλά κακώς περιμένω, είμαι σίγουρος.

Η αποθέρμανση των μέτρων, τα πρόστιμα εικοσιτετραώρου και η απομόνωση της αστυνομίας ώστε να μη συγκρατεί τον χαβαλέ, αλλά να περιφέρεται πυκνώνοντας τις μαζώξεις, είναι ήδη κακά προμαντέματα. Κι έτσι, ξεκινάω από το Κοκκότειον «στις δεκάξη Μάη Μήνα» και μετράω μέρες. Πάνω στη στροφή Ιουνίου, αναμένω πολλά κρούσματα, ίσως και θανάτους, αλλά νομίζω αδίκως. Ως καφετζού, το κατακάθι είναι καθαρό και ως οιωνοσκόπος άκουσα μόνον ένα τσιριτίρι-τσιριτρό.

Τελικά, η διακυβέρνηση δόθηκε σε ένα αλλού φαν παρκ κι εμείς νομίζουμε πως «υπάρχουν διαδικασίες».

Μη ξεγελιέστε. Ένα βαρύ καλβινιστικό ύφος απλώνεται σαν ταινία του Κάρπεντερ στην ελληνική κοινωνία. Και μη ξεχνάτε πως οι εσωτερικές τριβές της δεξιάς, ειναι απείρως πιο έντονες από τους αριστερούς διαχωρισμούς, αφού επιτρέπουν την είσοδο στα πρόθυρα της Ιεράς Εξετάσεως. Το να ξωπεταχτούν οι ανεδαφικοί από πέρισυ, ήταν εύκολο. Με τους προσηλωμένους μονολιθικούς, καλά ξεμπερδέματα.

Ετικέτες: πολιτική