Το ύφος, το ύφος!
07-04-2019

Τζάμπα ασκούμαι σε υπαινικτικό, σαρκαστικό ύφος. Ο χώρος είναι υπό κατάληψη, ελπίζω προσωρινά, για να μη κυριαρχηθεί από ιερή καταληψία.

Ακούω σήμερα τι συνέβη στα Εξάρχεια, εννοώ που άργησε η αστυνομία να ανταποκριθεί σε κλήση των λιμενικών να δώσει ένα χεράκι στην επιχείρησή του. Τελικά, φαίνεται ότι δέχτηκαν ειδοποίηση από έναν λιμενικό που έδωσε τα στοιχεία του, και δεν τον πίστεψαν! Υποψιάστηκαν πως πρόκειται για φάρσα, αν και τους ζήτησε να παρέμβει η ομάδα ΔΙΑΣ. Έστειλαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς να αναφέρουν τι ώρα ξεκίνησαν και τι απόγιναν. Ο λιμενικός ξαναπήρε, αυτή τη  φορά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Αλλά το τμήμα δεν δουλεύει νύχτα. Το διανυκτερεύον όργανο ειδοποίησε το 100. Εντέλει κάποιοι έφτασαν επί τόπου, αλλά είχαν τελειώσει όλα. Για τις ώρες κλήσης, δεν συγκράτησα αριθμούς, επειδή έπρεπε να συνέλθω από τα χάχανα.

Και εδώ δύο πλανήτες. Ο Λιμενικός και ο Αστυνομικός. Τι ζητά το Λιμενικό σε υπό κατάληψη κτίριο; Φούσκωσε η θάλασσα και έφτασε η αιγιαλίτιδα στην Βικτώρια και στο Πολυτεχνείο; Πιστοποίηση είχαμε; Το υπουργείο ενημερώθηκε; Παιδιά, τι γυρεύετε στα όρη στα άγρια βουνά εσείς οι θαλασσινοί;

Υπήρχε εισαγγελέας; Μάλιστα. Γιατί δεν υπήρχε αίτημα συνδρομής προς φίλιο σώμα; Μα, έπρεπε ο υπουργός Κουβέλης να ρίξει τα μούτρα του, ο βεριτάμπλ αριστερός με την χτεσινή σύναξη των κυριών, άσε που η μία ήτανε και δεξιούλα; Ή μήπως η μη ενημέρωση οφείλεται σε καμιά συζήτηση «να μη τους πούμε τίποτε,επειδή αυτοί θα είναι μιλημένοι;»

Σε κάθε περίπτωση, τέρμα η σάτιρα και τα υπαινικτικά. Κι όπως είπε πρωινιάτικα ο εκ του «Πράτω» προερχόμενος  τέως υπουργός , «αυτά δεν γίνονται για ενάμισυ κιλό χασίσι»

Εφεξής, σοβαρότης. Μας παίρνουν το πσωμί από το θτόμα.

Το δικό μου ύφος κείται ύπερθεν. Το της Αστυνομίας, έπεται. Διαβάστε το και κρίνετε το τάπωμα που έφαγα…

 Όπως προκύπτει από την έρευνα την 20:20 ώρα χθες (4 Απριλίου 2019) κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος μαζί με εισαγγελέα μετέβη στην οδό Ερεσού και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια για έρευνα σε οικία σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκύπτει, εκτός των άλλων και από την κατάθεση του εισαγγελέα στην Κρατική Ασφάλεια, που ερευνά την υπόθεση.

Μετά από 18 λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 20:38:17 ώρα, άτομο κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως (100) δηλώνοντας ότι είναι αξιωματικός του Λιμενικού και ζήτησε συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για την έρευνα, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται στο σημείο μαζί με εισαγγελέα.

Την 20:50 ώρα άτομο με τα ίδια στοιχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ. Εξαρχείων ζητώντας συνδρομή για την έρευνα που πραγματοποιούσαν παρουσία Εισαγγελέα στο παραπάνω σημείο.

Σύμφωνα με την έρευνα η συμπλοκή μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των αγνώστων δραστών ολοκληρώθηκε περί την 21:00 ώρα.

Συγκεκριμένα εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της Ασφάλειας, που όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, εστάλη για να διαπιστωθεί αν το τηλεφώνημα για αστυνομική συνδρομή ήταν πραγματικό και δεν επρόκειτο για φάρσα ή παγίδα.

Την ώρα που έφτασε το περιπολικό, η συμπλοκή είχε ήδη τελειώσει και οι λιμενικοί αποχωρούσαν.

Όπως λένε κύκλοι του Αρχηγείου, διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά την συνδρομή μεταξύ των υπηρεσιών, «είθισται το αίτημα να υποβάλλεται μέσω της υπηρεσιακής οδού και σε ικανό χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα του προσωπικού και να οργανωθεί η επιχείρηση, πράγμα το οποίο δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.