Το φως στην άκρη του τούνελ, είναι η αποκέντρωση
09-03-2021

Έχετε την ελπίδα εκεί στις πόλεις ότι το καζάνι κοχλάζει και ότι το αστυνομικό κράτος του Χρυσοχοΐδη θα πέσει όπου να ναι μετά από τόσες χοντράδες φαντάζομαι. Ότι αυτή η κωμικοτραγική ρεπλίκα κράτους που έφερε η Νέα Δημοκρατία έχει γεμίσει κλυδωνισμούς μιας και κάθε βδομάδα γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου φιάσκο σε όλους τους τομείς.

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά η Ελληνική επαρχία μιας και δέχεται πολύ λιγότερη πίεση, εμπιστεύεται τυφλά την τηλεόραση, νοιάζεται μόνο για το αν θα προκριθεί ο Ολυμπιακός, για το αν θα έχουν καρπό οι ελιές του χρόνου και για το πότε θ΄ανοίξουν τα μπητς μπαρ. Επίσης οι περισσότεροι είναι πολύ ικανοποιημένοι γιατί παίρνουν χρήμα απ΄την κυβέρνηση. Δεν τους κατηγορώ.

Οι άνθρωποι της επαρχίας είναι ριγμένοι, απομονωμένοι και παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες τον κάθε σκοτεινό χειμώνα. Εύλογο το να μην δίνουν μία για τις πόλεις μιας και οι πόλεις δεν έδωσαν ποτέ μία για αυτούς, με εξαίρεση τις διακοπές όπου οι αστοί καταφθάνουν μαζικά με τα “καλά μιλάμε τέλειο” τους και κατόπιν το ίδιο μαζικά εξαφανίζονται για να γυρίσουν στα τρέντυ τσιμεντένια μαντριά τους, έτοιμοι στο να αντιμετωπίσουν υποτιμητικά τον κάθε επαρχιώτη που θα επισκεφθεί την πόλη τους.

Έτσι γινόταν πάντα στην επαρχία φίλοι μου. Όταν πυροβολούσαν παιδιά, όταν η Χρυσή Αυγή κοπανούσε κόσμο ακόμη και όταν είχαμε την χούντα των συνταγματαρχών ή όταν η πείνα θέριζε κόσμο το ’41στην Αθήνα.

Κάντε όσο θόρυβο μπορείτε, όχι για να ξυπνήσει κάποιος στην επαρχία μιας και δεν έχει κανένα λόγο να χαλάσει τον μακάριο ύπνο του. Αλλά γιατί θα πρέπει να φωνάξετε και για λογαριασμό του.

Καλή δύναμη. Και προσοχή.