Το Εξιτήριο
01-12-2017

Ολημερής  κάθομαι ωσάν σκορπιός χωρίς φαρμάκι και κρατάω δυνάμεις για το κείμενο της ημέρας. Μια νέα ίωση με έχει ξετινάξει. Το ’χουν αυτό το χούι, οι χορεύτριες του πάλκου:

If I could stick a knife in my heart
Suicide right on stage
Would it be enough for your teenage lust
Would it help to ease the pain? Ease your brain?

Πέρασα το μυαλό μου από τον ρεντέ.  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνέλθεις. Πρώτον, έτυχα σε μια αξιομνημόνευτη παλούκα της σόουμπιζ, την «Ημέρα Ανεξαρτησίας». Και προέρχομαι από ενδοσκόπηση του καναλιού της Βουλής, ειδικα εκεί όπου παίζει ακροάσεις επιτροπών και ιστορίες για αγρίους, ξέρετε, φορείς διαχείρισης και μελέτες για τη Βεγορίτιδα, ξερωγώ.

Ο Μπιλ Πούλμαν μοιάζει στην κλίση του κεφαλιού με τον Άδωνι. Ένας ραββίνος δίνει στο γιο του που είναι συνδυασμός μεθυσμενάκη και ιδιοφυίας,  την ιδέα να ενθέσει «έναν ιό» στον εξωγήινο πολιτισμό. Δε χρειαζόταν να ξαναδώ το έργο-τόσες φορές που το ήπιαμε με τον Μπίλη, λουσμένοι στο χάχανο. Και για τη Βεγορίτιδα, ήξερα τα βασικά: πριν υπάρξει μεγάλη, περνούσε από την κοιλιά της η αρχαία Εγνατία. Στα 1800 ήταν πολύ μικρή και η Walker την είδε τεράστια, μετά εξήντα χρόνια.

Α, νερά της άνω Μακεδονίας, ενώσεις μυστικές της Αχρίδας με τις Πρέσπες, Ζάζαρη και Πέτερσκο, καταρράκτες της Έδεσσας, να χάνονται και να βρίσκουν διέξοδο στον κάμπο! Αλλά τώρα έλεγαν τον πόνο τους τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Λόγου χάρη, για να ορίσουν το μέγιστο υψόμετρο της επιφάνειας του νερού, έπρεπε, λέει να υπολογίσουν το υψόμετρο του βιολογικού καθαρισμού του Πάτελε, διότι αλλέως θα είχαμε πρόβλημα αποχέτευσης. Τέτοια από σοβαρές αντλίες κονδυλίων. Και μέσα στην ταραχή και στο κακό, η είδηση πως  ο Πανάγιος Τάφος είναι τάφος εποχής κωνσταντίνειας, διότι χρονολόγησαν ένα υλικό. Χωρίς Βουλή, χωρίς Θεό, μόνον διαδικασίες. Οι αρχαιολόγοι στη μπάντα, οι αναστηλωτές με συμβάσεις έργου. Οκταμηνίτες.

Όλα συνυπάρχουν, αρκεί να έχεις το κουράγιο να ξεσκατώσεις τα Ε9 που ανέσυρες από τον πολτό της Μάνδρας και της Περάμου, αλλέως δεν υπάρχεις. Διαδικασίες πως να πάρεις το βοήθημα –το 80% πηγαίνει σε λάθος δηλωσίες. Αλλά οι διαδικασίες, διαδικασίες.

Ο βήχας μου ξανάγινε παραγωγικός. Τη σκαπουλάραμε και σήμερα. Καμώσου, μαλάκα, πως γιατρεύτηκες. Suicide right on stage, άλλη φορά.

Ετικέτες: ίωσησκέψεις