Το Βατερλώ δύο γελοίων (παρατάξεων)
28-11-2019

Δεν μπορώ να αντέξω το καλαπόδι στο οποίο είναι αναγκασμένοι να χωρέσουν, τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι που για ποικίλους λόγους υπερασπίζονται λάθος σημαία για λάθος λόγους.

Μήτε τα ποσοστά, μήτε η γκρίνια, μήτε οι αντιθέσεις ορίζουν τον πολιτικό χώρο. Να το΄χετε στον νου σας, όταν καμώνεστε πως έχετε κομματικούς φίλους και αντιπάλους.

Είστε ακριβώς το ίδιο χάρτσι.

Ένας ογδοντάρης «που επηρεάζει μερικέ χιλιάδες ψήφους», δεξιάντζα, δέχεται πρόσκληση να τα βρούνε με τον Κυριάκο, ακόμη τότε στην αντιπολίτευση. Η δεξιάντζα έχει κάνει μια παράκαμψη προς την «σιδηρά διαθήκη» των Ανέλων, αλλά δεν φύρανε το μυαλό του: μεταπωλεί το εμπόρευμα στον υποψήφιο αρχηγό. Πέφτει ένα παζάρι, διότι δεν τον προτείνει ως βουλευτή, αλλά μια προεδρία κάπου, θα την ήθελε. Κάνουν τις συμφωνίες, όπως γίνεται από την εποχή του Κονδύλη, του Έρχαρτ και του Αμάρτυα Σεν.

Στην άλλη όχθη, ο γνωστός Πόλλαξ ο Άκης, διαβάζοντας αρνητικές κρτικές και καυστικά σχόλια, του 2017, ανακαλύπτει την κυρία που τον επικρίνει. Μαθαίνοντας πως την έβαλαν συνυπεύθυνη σε ένα πόστο υπέρ των ανηλίκων μεταναστών, εκδίδει, ο χειρούργος αυτός, φετφά όπου η διάγνωση είναι καταπέλτης: «φαίνεται πως το πρόβλημά της ειναι βαρειά ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα».

Ό,τι και να κάνετε, ό,τι βρισίδι ή «κοινωνικός έλεγχος» θα πέσει, χαιρετίσματα πως αναπλάθετε την αρχαία ιστορία της θεωρίας των δύο κόσμων, την ώρα και τη στιγμή που έχετε στιγματίσει οδυνηρά την θλιβερή κόντρα σας, την ώρα που η προσωρινή παροδική δύναμη και οι τράμπες σας, έχουν σπάσει όλα τα στατιστικά.

Όπως οι παλαιές διαμάχες μεταξύ πράσινου και γαλάζιου, μεταξύ πατριωτισμού και κυβερνητισμού, διαλύθηκαν και τα στελέχη ξαναγαπήθηκαν με πάθος και θράσος, έτσι και οι δύο δήθεν αντίθετοι και συγκρουσιακοί χαρακτήρες, θα αποξεχαστούν αγκαλιασμένοι, όταν έρθει το πλήρωμα του Χρόνου και άλλη μια γενιά θα πάει χαμένη.