Τουζλαμάς
25-07-2019

Θα είμαι σύντομος. Ο πρωθυπουργός με μια πράξη του τύπου «απόψε λέω να μη κοιμηθούμε, να πάμε κατευθείαν για δουλειά» εκδίδει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υποτίθεται πως καλύπτει το Μάτι, την Ανατολική Αττική που κάηκε, ίδρυση ΜΚΕ με συμβούλιο το μισό κράτος. Σχέδιο χωρικής ανάπτυξης από το ΤΕΕ και άλλα, ευαγή. Στόχος, το περιβάλλον και άλλα απαραίτητα για την ζωή των κατοίκων, εκτός από την ασφάλειά τους. Εκεί ήδη δαπανήθηκαν οι ανθρώπινοι πόροι. Το γενικό σχέδιο, υπάρχει ήδη σε εφημερίδες -να το διαβάσετε με μπλοκάκι δίπλα, να μη ζαλιστείτε. Το διάταγμα δίνει τράτο έναν χρόνο (τέτοια εποχή του 2020) για να μελετηθούν τα περισσότερα.

Δεν θα μπω σε ανάλυση. Πάντως είναι ένας σκαντζόχοιρος που θα καταδυθεί για να εξοντώσει αχινούς. Άκανθες κατ΄ακανθών, κέντρα λακτίζοντα άλλα κέντρα. Ή, αν θέλετε άλλη εικόνα, ελικόπτερο που ναυλώνεται με διαδικασίες επείγοντος, για να προσγειωθεί στο πιο στενό λαιμό του φαραγγιού της Σαμαριάς. Τα σχέδια και οι μελέτες και να γίνουν, θα καθυστερήσουν φρικτά. Διότι οι Υπηρεσίες καλύπτονται από οργανισμούς λειτουργίας, δεσμευτικές προθεσμίες και άλλα πολλά, που οι σχεδιαστές επι κυβερνητικού χάρτου φαίνεται πως υποτιμούν ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Ως μοιρολάτρης μπαγιάτης που ελευκάνθη βλέποντας «ειδικούς φορείς», «ειδικού σκοπού» να ακυρώνονται, να αρρωσταίνουν και να κηδεύονται από τον εσμό των Γενικών διευθύνσεων, των υπηρεσιών του Δημοσίου και άλλων απογόνων του Ταντάλου και του Σισύφου, προαναγγέλω την εν τοις πράγμασιν πράξη του τύπου «απόψε λέω να μη κοιμηθούμε, να πάμε κατευθείαν για πατσά».