1890. Ο τσάρος Νικόλαος παίζει αεροπλανάκι πριν αυτό εφευρεθεί.
Τέλος εποχής, αρχή εκπτώσεων
30-03-2019

Η διαμαρτυρία είναι ντεμοντέ. Χτίζε όσες πόρτες υπουργείων θέλεις, ρίχνε τρικάκια Ρουβίκωνα σε κάθε οφίς, παίζε με την ντουντούκα όσο υπάρχουν καλοθελητές στα κανάλια. Αυτά είναι πεθαμένη υπόθεση. Το Σύστημα τα έχει προβλέψει. Είναι ο φερετζές του. Ειδικά τα κυβερνητικά χαϊβάνια, έχουν κακομεταφράσει τις σχετικές οδηγίες της Πρεσβείας. Φαινομενικές συνυπάρξεις εναντίων. Το δικαίωμα να διεκδικείς κίτρινες πατάτες και όχι εισαγωγής. Να σπέρνεις μέσω ΕΣΠΑ εκατοντάδες μηνύματα με ηθοποιούς που παίζουν τα θύματα των καψονιών.

Όταν την Εξουσία την κρατάς επειδή έτσι σου είπανε, ή επειδή σου έδειξαν τον αλγόριθμο να το παίζεις φευγάτος αριστεριστής και ταυτόχρονα να σκιάζεσαι μπόρες που δεν υπάρχουν, υποταγμένος δήθεν άκεφα στις οδηγίες, απλώς κρατάς τα μπόσικα με τον νου σου στο μεθαύριο αυτής της ρημαδιασμένης χώρας. Το αύριο δεν υπάρχει από καιρό, εσύ στο μεθαύριο, σερσέμη, σερσερή και κούδεβλο.

Δεν καταλαβαίνεις, ψώνιο, ότι σε σπρώχνουν να εκπαιδεύεις τον Κυριάκο και την Φώφη, τους ανεπίδεκτους μαθήσεως, να σταθούν ευπρεπώς την ώρα που θα τους μεταβιβάσεις το απόλυτο Χάος. Και μόνη μια ματιά στους κάποτε δελφίνους και ευέλπιδες πολιτευόμενους που κάηκαν έως το 2014 χωρίς ελπίδα ανάταξης, δείχνει την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό. Ο λαός θεωρεί πολυτέλεια να ασχοληθεί με την πολιτική. Αλλά ατενίζει ένα μέλλον διαχείρισης, ψάχνει για ήρωες και πέφτει στα σκληρά.

Κι αν έχεις μερικών γερόντων την συμπάθεια, επειδή νομίζουν πως ήρθε η ώρα να βραβευτούν, κι αν οι νέοι νομίζεις πως θα σε θεωρούν εσαεί την Μεγάλη Ελπίδα, σε πληροφορώ πως με αυτά, θα γεμίσεις μεν προτομές και μεσόκοπους που θα νεάζουν, αλλά με Κατρούγκαλους δεν βάφονται αυτά. Μήτε κάποιο λύκειο του μέλλοντος δεν πρόκειται να υπάρξει με το όνομά του στην μαρκίζα.

Μόνη σου ελπίδα, αλλά θα σου το έχουν προλάβει, είναι να δοκιμάσουν οι γκανγκαβάνηδες καμιά αυταρχική πραξικοπηματική εκδοχή του Χάους, ώστε να εισπράξουν μια ξεγυρισμένη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, μήπως και ξεγελάσεις το πόπολο. Αλλά που να βρεις Περόν και Παπάγο και παρόμοιους, μέρες που είναι.

Αν έχεις άγνωστες λέξεις, άνοιξε λεξικό. Αλλά έχεις άγνωστες έννοιες και γι’ αυτό αγκαλιάζεις ένα παρδαλό κατσίκι, περιμένοντας ανέλπιδα να σου νιαουρίσει.

Ετικέτες: πολιτική