Σπασμένο τηλέφωνο
29-11-2018

Mια εκτίμηση: οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση πέφτουν μήνα Μάιο. Οι ευρωεκλογές, παρομοίως. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, από νωρίς άρχισαν δουλειά. Ανάμεσά τους, δεν υπάρχουν και πολλοί συριζαίοι. Α, ξέχασα τον καθηγητή Μπελαβίλα στον Περαία. Η κυβέρνηση μπορεί να εφεύρει κάποιον συσταζούμενο με γονίδιο δημαρχί, μπορεί και όχι. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, δεν ξεφύτρωσαν και πολλά ευδόκιμα στελέχη που θα κέρδιζαν πόστο. Παρεκτός και μετράτε την Νοτοπούλου, την κυρία Ελθήνη και μερικούς νέους που δεν έπηξε το τσιμέντο τους.

Για να μην κατρακυλήσουν του μηδενός τη σκάλα, ενδεχομένως να γλυτάρουν σε μερικές περιπτώσεις, δαπανώντας από το στελεχικό αποθεματικό τους που δεν έχει εξαερωθεί από υπουργική η υφυπουργική θητεία. Αλλά τότε, με ποιους θα κατέβουν σε πολιτικές εκλογές, κατά το φθινόπωρο, κατά δήλωσή τους;

Επομένως (λέω) οι εκλογές για την Βουλή μπορεί να προηγηθούν του Μαΐου. Κι αυτό είναι δυσχερές, διότι οι Μεγάλοι Ευεργέτες της, σε Ευρώπες και Αμέρικες, δεν προλαβαίνουν να χαλαρώσουν τον Ζυγό , επιτρέποντας παροχές που θα μείωναν τους γουαναμπή κοψοχέρηδες.

Εκλογές στην αυγή του 2019, θα έβλεπα μόνον εάν οι κυβερνητικοί, εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσιζαν να στείλουν στην κερκίδα ή στην αγκάλη των Κυριάκων όλα τα ζητήματα που προκαλούν αναστάτωση: το Μακεδονικό, τις ΑΟΖ, τα εκκλησιαστικά και τα συναφή. Δεν ξέρω, μπορεί. Είναι και  ο μποναμάς που τους ήρθε ουρανοκατέβατος, ήτοι η εμφάνιση ακροδεξιάς έμπνευσης κινητοποίησης της νεολαίας, που δεν σκόπευε βέβαια να ψηφίσει Τσίπρα αλλά θα κόψει επιρροές της Νέας Δημοκρατίας που κάνει ένα λάθος την ημέρα και στα δύο καίγεται και το καζίνο τηλεφωνεί στο κέντρο εγκαυμάτων.

Φυσικά, υπάρχει ο αντίλογος, από αυτούς που γεννιούνται ωσάν σκουλήκια στο σάπιο κρέας (μεταφορική έκφραση για το «στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον» που ενίοτε μοιάζει με τα οράματα ηγετών που δεν βλέπουν τον επερχόμενο όλεθρο). Σύμφωνα με αυτόν, ο Σύριζα θα αφήσει να εκραγεί η λαϊκή αποδοκιμασία στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές ώστε να το ξανασκεφτεί ο σκανιασμένος καλύτερα και πιο ώριμα κατά το Φθινόπωρο.

Είναι βέβαια το ίδιο διαβούλιο που εστήριξε ελπίδες στον καθηγητή Μπελαβίλα.