Σαούλ ή η κατάκριση του Δήμου και των Σοφιστών
19-01-2019

«Oυ να μου χαθήτε» που έλεγαν οι παλαιοί. Τριων λογιών χωριάτες και δεν μάθατε το λίχνισμα, και οι εξ υμών  αιπόλοι να φτάσατε να οδηγείτε γαλοπούλες που εξολοθρεύουν τους σαλιαγκούς όπως εσείς την μέθοδο των τριών.

Τα σχαμερά παζάρια σας, αν γίνονται για το όνομα και το ονόρε, ατυχήσατε. Ταχιά θα σβήσετε καθώς μπορεί να θυμούνται μια λέξη σας, αλλά θα την αποδίδουν στον πρώτο διδάξαντα Ταλλεϋράνδο. Και το πολύ πολύ ν΄ακούσετε από κανα φιλομαθές εγγόνι «παπού, εσένα έλεγαν πως κατουριέσει στα βρακιά σου;» Ευτυχώς θα έχετε έτοιμη την ανασκευή: «όχι, καμάρι μου, φλώρο με έλεγαν και παπατζή»

Κι αν γίνονται για αξιώματα και λεφτά, πάλε την πατήσατε. Κανένας από τους δύο «μονομάχους» δεν δίνει εγγύηση παραμονής, πάνω από 18 μήνες. Το θεό Μπάρμπα κι αν έχει καπαρώσει.

Αυτά και τελειώσαμε. Δεν παίζω τον μαντατοφόρο που θα σας κάνει γκίλι γκίλι στο λαιμουδάκι σας, αλλ’ εάν και εφ’ όσον συντύχουμε σε δημόσιο χώρο, θα σας ρίξω την θολωμένη ματιά που εμπεριέχει η ωχρά κηλίδα μου. Σα να μην υπάρχετε, ή σα να είδα τον εξαποδώ αυτοπροσώπως. Αν ο χώρος είναι ιδιωτικός, θα αρνηθώ χειραψία και θα χαλάσω φιλίες δεκαετιών.

Αχ, πουλάκια μου, που τάχα βασανίζεστε που σας κατατρώει δίβουλη συνείδηση, ενώς βουτήξατε με το κεφάλι στις γελοίες δικαιολογίες.

Ακόμη και η αίσχιστη προδοσία, έχει κώδικες, προκειμένου να τιμηθεί ως μετάνοια, μεταστροφή και μεταλαμπάδευση. Και ο Καραβατζής ή η σχολή του, απαιτεί από τον Σαύλο να μεταστραφεί γκρεμοτσακιζόμενος από τον Ντορή του.

Στην αρχή λέγατε να ταχυψηφίσετε τη Συμφωνία, αλλά μόλις είδατε να υπάρχει τράτο, ξεθαρρέψατε.  Ξέρετε πως οι απέξω έδωσαν ευκολίες πληρωμών, ως  απόδειξη πως θα έχετε κέρδος. Αλλά ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Δεν ξέρω τι προκοπή θα έχετε με άλλους τρεις η έξι μήνες παράταση θητείας. Θα έπρεπε να ξαναστήνατε τα ακατάδεχτα γεφύρια του 2015, επειδή ο ψηφοφόρος του 2019, μάθετέ το, σας θεωρεί, όπως και όλους τους αλλουνούς, μέρος αναπόσπαστο του ελληνικού Γρίφου.  Και θα σας μονοιάσουν στανικώς.