Ποια Λωζάννη! Ιδού η συνθήκη ειρήνης των Παρισίων
Πόθεν η λέξις «αλεύρι»
17-03-2018

To διήμερο  συνέδριο του Κέντρου με παραπέμπει στο 1911, όταν ο Βενιζέλος παρουσιάστηκε στην πολιτική σκηνή, χωρίς να πρωθυπουργεύει ακόμη, κι αν ξεφυλλίσετε εφημερίδες της εποχής, θα διαβάσετε εμβρόντητοι δηλώσεις, συνεδρίες και σοφίες διαφόρων πολιτικών, από «Ιάπωνες» έως παλαιοκομματικούς που έθεταν, τρομάρα τους, τις βάσεις για μια νέα διακυβέρνηση.

Κι άλλα παραδείγματα έχω, αλλά θα βαρεθήτε.

Τους είδα και σε φωτογραφία, τους επικεφαλής. Το διαβατήριο στο στόμα τους έλειπε, για να μη το χάσουν. Εκτός από τους νεότερους, θα μιλάνε στους συνέδρους με το ένα μάτι. Με το άλλο, θα φυλάγουν τα νώτα τους.

Προβλέπω να διασπαστούν ώσπου να αποσώσουν τη  λέξη «αλεύρι». Για αυτούς που θίγονται από τις λέξεις μου, επειδή είναι αυτάρεσκες  και ενίοτε ημιάγνωστες, η προηγούμενη πρόταση στηρίζεται στην πασίγνωστη έκφραση «ώσπου να πεις αλεύρι»

Ροκάνισαν τον χρήσιμο χρόνο, με διάφορα «μη μου άπτου».

Στο μεταξύ, η θέση του Μητσοτάκη μοιάζει επισφαλής (ας λένε οι δημοσκοπήσεις!) ενώ ο Σύριζα, προβλέποντας πως θα ξεκαρφωθεί από τους Ανέλους, αργά η γρήγορα, έρριξε τα πεζόβολα κατά  την καραμανλική πτέρυγα, αλλά και στον αποθέτη στελεχών της Σημιτοκρατίας που αδημονούν. Προβλέπω ότι στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα εμφανιστούν ως Κεντρώο κόμμα, με αριστερούτσικες ουρίτσες. Και η Νέα Δημοκρατία θα αναγκαστεί να καταφύγει σε ακραίες αποφάσεις. Αναμενόμενες.

Έχω την εντύπωση πως η θέληση των Εποπτών μας, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, συμπίπτει σε τρία ζητήματα.

-Δεν θέλουν Ρώσους

-Θέλουν οι εκλογές να θυμίζουν καλοκαίρι του 2015, όταν οι αντίπαλοι ξεμαλλιάζονταν, αλλά έπεφταν κάτι 250άρια στη Βουλή, να χάνεις το μυαλό σου. Δηλαδή κοινή συμφωνία και συνεργασία.

-Τέλος, πολύ θα γούσταραν, σε περίπτωση εμπλοκής, να εκβιαστούν το 2020 νέες εκλογές, με πρόφαση ασυμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ισχύσει η παραμορφωμένη απλή αναλογική επιτέλους, οπότε, αντίο για όλους η όποια αυτοδυναμία.

Έπειτα, πρεσβείες και τουήτερ θα αναλάβουν το παλάντζο της αιωνίας Ελλάδας ,υπό απόλυτη Δημοκρατία και μόνη τους έγνοια να μη γίνει ανακόντα η οχιά κατά άκρα δεξιά μπάντα.

Μάγκες, πιάστε τα γιοφύρια.