Προεκτίμηση
17-06-2019

Δύσκολο το βλέπω να χαθεί ο Σύριζα και να αποκτήσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία. Το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων τείνει προς τον πρώτο, το άλλο ένα τρίτο στην δεύτερη. Και οι δύο αρχηγοί, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη ανέβουν κι άλλο.

Προεκτίμηση είναι, όχι ασφαλής πρόγνωση. Και είναι μάλλον ευχαριστημένοι από την πρόβλεψη. Αμφότεροι. Μήτε κινδυνεύουν από κάποια υπονόμευση. Εννοώ ο Σύριζα από τον Βαρουφάκη και οι άλλοι από τον Βελόπουλο.

Ανάμεσα το Κινάλι. Η Φώφη ονειρεύεται ένα καλούτσικο ποσοστό ώστε να το παίξει δίπορτο. Για να ακούσει  προτάσεις και από τους δύο και να γείρει το παλάγκο όπου δει. Αισιόδοξη εκδοχή. Σε αυτό το τριπάκι, εάν συμβεί, θα έχει φρικτές απώλειες.

Φυσικά δεν αποκλείεται να αλλάξουν όλα και να υπάρξει σαφής εντολή. Αν γίνει αυτό, γράψε λάθος και τελειώσαμε. Αλλά η Φώφη βλέπει πολλην «δική της» πασοκότητα στα Συριζικά ψηφοδέλτια. Γι αυτό ευνοεί τον Γεωργάκη σε βάρος του Βενιζέλου. Αισθάνεται πως μπορεί να μετασχηματίσει τον Σύριζα, ή μέρος του, προς τη λογική ενός αυθόρμητου επαναπατρισμού.

Ετικέτες: πολιτική