Ποτέ δεν κερδίσαμε ξένες ατζέντες…
16-11-2018

Μονοψήφιο ποσοστό εξτρά απέκτησε η κυβέρνηση που δεν έκοψε τις συντάξεις. Εννοείται, πάνω από αυτό που της δίδουν οι δημοσκοπήσεις. Βέβαια, η μη περικοπή δεν οφείλεται σε κανένα θαύμα, αλλά στα φανταχτερά πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσίασε στους ελεγκτές της. Και τώρα που έμαθε πώς δένεται το ατσάλι, θα αυξήσει κι άλλο τα πλεονάσματα.

Φυσικά, οι συντάξεις δεν επαρκούν για να καλύψει όλα τα κενά. Η άλλη μάκινα είναι να μας τρελάνει στις προσλήψεις. Εκτός τις τριάντα χιλιάδες που υποσχέθηκε με προοπτική τριετίας, νομίζω πως βρήκε το κουμπί. Αυτό που ακροθιγώς περιέγραψα ως υποψία πρίν λίγες μέρες. Οι υποψίες ενισχύθηκαν με τις σημαδιακές αλλαγές γραμματέων, όπως της κυρίας Εξερτζόγλου μετά την παραίτηση του κυρίου Φλώρου, που είχε οριστεί την εποχή που «έχτιζαν» το σχέδιο Κ.ΑΛ.Ο, κι αφού το γέμισαν με ποθητούς αλληλέγγυους,κλείνοντας η δεύτερη συνδιάσκεψή τους, η κυρία Φωτίου δεν μίλησε πλέον για λεφτουδάκια,αλλά παρουσίασε τον λογαριασμό. Ως εξής, κατά ομιλία της, όπου υπόσχεται «κοινωνικό επιχειρειν»:

 «Προκηρύξαμε τα 89 Κέντρα Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ μόνο για φορείς Κ.ΑΛ.Ο. Η διαδικασία αξιολόγησης ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα, έχετε στα χέρια σας την προδημοσίευση και δεύτερης μεγάλης οικονομικής ενίσχυσης των υφιστάμενων φορέων από 25.000-200.000 ευρώ, για 18 μήνες, ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Επεξεργαζόμαστε πρόσκληση 11 εκατ. ευρώ για επιδότηση αποκλειστικά θέσεων εργασίας στις υφιστάμενες Κ.ΑΛ.Ο.

Επιδοτούμε με 2 εκατ. ευρώ κοινωνικές επιχειρήσεις με άτομα με αναπηρία.

Επιπλέον, αυτό το μήνα, θα καλέσουμε τις Περιφέρειες να χρηματοδοτήσουν τις νέες Κ.ΑΛ.Ο με κονδύλια από τα Π.Ε.Π. ύψους 82 εκατ. ευρώ»

Η κυρία Αχτσιόγλου μίλησε για 1200 νεοπαγείς φορείς της Κ.ΑΛ.Ο ενώ η κυρία Φωτίου ετοιμάζει 89 «κέντρα στήριξης» που εκτός από τα 11 εκ. που θα χαρτζηλικώσουν μερικούς από τους φορείς, ετοιμάζει άλλα 27 «από 25-200 χιλιάδες για 18 μήνες». Επιπλέον οι Περιφέρειες έχουν ΠΕΠ και θέλει άλλα 82 από αυτό το πρόγραμμα.Για την κυβέρνηση, δεν θα ενισχυθούν οι σπάταλοι και κωλοτούμπηδες ιδιώτες , γνωστοί μιζαδόροι, αλλά οι συλλογικότητες που έχουν ετοιμαστεί  μετά τον νόμο περί Κ.ΑΛ.Ο του 2016 αφανώς, αλλά αποτελεσματικά.

Η ειδική γραμματεία της Κ.ΑΛ.Ο δεν έχει λεφτά, αλλά το ταμείο Κοινοτικών και άλλων πόρων, έχει και παραέχει. Γι’ αυτό τοποθετούν εκεί την κυρία Κατερίνα Εξερτζόγλου, ώστε να ανοίξει το πουγκί. Αχτσιόγλου και Φωτίου συνεργάζονται μια χαρά, καθώς αλληλοϋποστηρίζουν το πρόγραμμα.

Δεν είναι μάγοι, οργανωμένοι είναι. Διαθέτουν εισαγόμενη τεχνολογία, ενώ η τεκμηρίωση των θεωριών τους, είναι από τα Μάταλα, για να σταθώ με σεμνότητα. Ο Πάιατ καλύτερα τα λέει απ’ όλους τους. Αυτός είναι ο βραχίων ο κινών την τσιγκολελέτα.

Όσο για εσάς τους ετεροβαρείς δεξιούς- οραματικούς που νομίζετε πως κερδάτε, η μόνη σας ελπίδα είναι μήπως και οι φίλοι και σύμμαχοι ζήτησαν από τον «έξυπνο» και τον υβριστή, να χάσουν ελαφρώς στις εκλογές, όχι πολύ, για  να ελέγξουν τα γράδα σας για κανα εξάμηνο, μήπως και ησυχάσουν από τα «ελεύθερα πνεύματα» στην Ελλάδα. Ένα πείραμα: δείτε πόσα «κομμάτια και αποσπάσματα» της δεξιάς φιλοξενούνται σε παράγκες και καταυλισμούς, από την πλατεία Κυβερνήσεως έως τους Ελλανορώσσους και από τα ρείθρα του Ποδονίφτη στο κανάλι με τα απόβλητα στον Αλιάκμονα.

Ετικέτες: Κ.ΑΛ.Οπολιτική