Πολιτική εκτίμηση
18-06-2018

Από ακριτομυθίες και μια παραλέκατη συλλογιστική, νομίζω πως διακρίνω το περίγραμμα του Μεγάλου Σχεδιασμού.

Η σημερινή πολιτική κατάσταση, έχει ομοιότητες με τα Παλμερικά. Μην κοιτάξετε τον Γούγολα , διότι ημπορώ να βάλω άλλη λέξη που λήγει σε –ικά και να χαθείτε.

Ο Μαραντζίδης και ο Καλύβας, ως διόσκουροι ,δεν προφητεύουν την κεντροαριστερή στροφή  του Σύριζα και την διολίσθηση προς τα δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ετοιμάζουν. Την περιμένουν. Κάποιος τους τα ξέρασε και ακολουθούν τη συνταγή (εδώ σε μένα τα εξομολογούνται φίλοι και ομοτράπεζοι, που δεν  ψηφάω, μήτε πρόκειται)

Η κυβέρνηση, θα τραβήξει όσο πάει την θητεία της. Διότι η κεντροαριστερή κατάληξη θέλει την εμπέδωσή της. Θέλει εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ παραμελημένους, θέλει Γριβάδι ποταμίσιο, και θέλει ανάδειξη ηγετών που σέβονται την περίμετρό τους.

Στην άλλη όχθη, κεντροδεξιά συσπείρωση, δεν θα υπάρξει.

Μόνη περίπτωση να επιταχυνθεί κάτι, θα ήταν να αναδειχθεί Έλλην τις Όρμπαν. Αλλά μπορεί να τον κρατάνε στη σαλαμούρα για την περίοδο της απλής αναλογικής που θα είναι το μόνιμο εκλογικό σύστημα.

Ο οδικός χάρτης που μου δείχνει το φελτζάνι.

Πρώτα και έξαφνα, άσχετο αν το διαδίδουν, θα επιπέσει αποφορά σκανδάλων και θα χαθεί μια μερίδα πολιτικών.

Θα συνεχιστεί η αναδιανομή χρημάτων με τη μέθοδο ψαλλίδι-πέτρα-χαρτί. Ψαλλίδι σε συντάξεις, φαγώσιμες πέτρες σε ανεχείς και βασανισμένους και ολίγους «εδικούς των». Το χαρτί θα σκεπάσει αυτό το όργιο. Αλλά επενδύσεις; Πώς θα βρεθούν. Α, έχομεν τις κσένοι επενδυταί δγιότι αφτοί το έχουν κσανακάνει. Από Ταιβάν και σαπέρα.

Άμα βγει ο Κυριακος, θα ακολουθήσει (πιο πιστά δε γίνεται) την τρέχουσα πολιτική.

Επιτέλους θα στρώσει το μεταναστευτικό, διότι οι ΜΚΟ και τα υπόλοιπα τσακαλάκια, θα έχουν τελείως οργανωθεί παγκοσμίως. Θα ψωνίζουν δυστυχείς και απόρους, με δημοπρασίες κρατών και με καράβια με όλα τα κομφόρ.

Και σας είπα την αισιόδοξη εκδοχή, μετρώντας τον ρυθμό με τον οποίον τα ελληνί κανάλια, μεταστρέφονται με μηνιαίο ρυθμό της τάξης του 10% υπέρ της κυβέρνησης. Νειλόμετρο είναι τα μέλια που στάζουν ολούθε.

Ετικέτες: πολιτική