Πολιτική αλληγορία
11-09-2019

Πέρασε τον Ζαμβέζη (ο Ρουβίκων ήταν αλλού) διότι άκουσε πως εκκρεμούν ωραίες θέσεις, επιτρόπου ή άλλες και στέγνωσε στον ήλιο.

Ο Λέων ενεδρεύει. Βέβαια, οι περισσότεροι το παρεξηγούν και τον θεωρούν γύπα, αλλά είναι λέων. Ενεδρεύει στη σαβάνα, όπου γίνεται του Σερενγκέτι το κάγκελο. Ο λέων πεινά. Αλλά δεν κυνηγά γαζέλες, μακάκους και λάμα. Για την ώρα, ενεδρεύει. ‘Οχι για πολύ.

Έτυχε και αντί να διέλθει κοπάδι νεροβουβάλων, όπως ήλπιζε, περνάει μπροστά του όχλος αφρικανικών ελεφάντων. Μαχαίρι στην καρδιά του το 40% που μάζωξαν μαζί. Οι ελέφαντες πλάκωσαν με το όγκο τους το σύμπαν. Κι όσοι δεν κέρδισαν θέση στην αγέλη, διορίστηκαν.

Δύσκολο ο λέων να ενδυθεί μάσκαν Τζάμπο και να αναμιχθεί στο πλήθος των ελεφάντων. Κουρνιάζει και ενεδρεύει, όλο και πιο στιφός. Ήλπιζε να περάσου λαθροκυνηγοί, να αραιώσουν κάπως οι χαβλιόδοντες, να κλαύσουν  απώλειες, προκειμένου να βρει ευκαιρία να δραπετεύσει από την ανεμώδη ξεαρΐλα ου Σερενγκέτι προς το δάσος με τους γορίλλες, όπου η διοίκησις είναι χαλαρή και ο βίος βιωμένος. Αλλά η σύναξη των ελεφάντων έστειλε στην Γοριλλοχώρα έναν χαλκιδικιώτικο αστρίτη -ένα φιδάκι μια σταλιά που εξακοντιζόμενο εισροφά το αίμα των προβάτων, ζώντας μέσα στο λάγαρο νεράκι.

Ο λέων υπομονεύεται καθώς δεν έχει γίνει επισήμως η ανάγνωση της διηγήσεως της βατραχομυομαχίας, απ΄όπου και αρχίζει η εκλογή της αναδείξεως προέδρου της Δημοκρατίας των Ζώων. Ενεδρεύει και φοβάται.

 Αν βγει προώρως στο μεϊντάνι, θα τον αρνηθούν οι ζέβρες και τα τσιουάουα. Αν καθυστερήσει, ή τον απορρίψουν οι ρινόκεροι και τα ιπποποταμάκια, θα τον στείλουν σε καραβάνι με δρομάδες καμήλες. Οπότε και θα εξεγερθεί.

Το σχέδιο είναι στο μυαλό του. Ξέρει πως οι ελέφαντες σέβονται πρωτίστως τις προβοσκίδες των, γι αυτό και αποφεύγουν τα ποντίκια και άλλα μικροσκοπικά τρωκτικά, επομένως εάν βγει με μάσκα η οιμωγή κάστορος η τυφλοπόντικα, η αγέλη θα το διαλύσει.΄Αλλοτε, σε παρόμοια θέση, θα έβρισκε σκύμνους και λέαινες, και θα τρομοκρατούσε τα πάντα. Αλλά είναι αισθάνεται και παγώνει, καθώς είναι μόνος.