Πλατιά απεύθυνση
06-05-2019

Τώρα που έκλεισαν τα κιτάπια και ανήκετε στην ομάδα των υποψηφίων, κάπως περισσότεροι του συνήθους, άλλοι ως θερμουργοί της αυτοδιοικητικής Ιδέας και άλλοι έμπλεοι της πεποίθησης πως παροικούντες την Νέα Ιερουσαλήμ, υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθείτε στην αυλή του Ναού, στην ίδια αυλή όπου ο Ιησούς έλαβε το φραγγέλιο και έδιωξε τους εμπόρους, είναι ώρα να σας ομολογήσω το πρόγραμμά μου.

Και μάλιστα το παρέχω τελείως δωρεάν, χωρίς καμία παρακράτηση δικαιωμάτων, αζημίως και αβλαβώς για τον αναγνώστη, αφού είναι πρόγραμμα  που εάν υιοθετήσετε έστω και κατά χιλιοστό του χιλιοστού, υπάρχει περίπτωση να σας ψηφίσω. Αλλιώς δεν το κουνάω από το κελλί μου.

Υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι και άλλοι, ταχύτατοι, τζιζ μπιζ. Διότι κατανοώ, πως αν δοκιμάσετε να αλλάξετε ή να επενδύσετε στο παραμικρό, με το ζόρι θα καταφέρετε να υλοποιήσετε κάτι, με πρόβλεψη τετραετίας και λίγα λέω. Διότι το εμπόδιό σας είναι όχι η αγαθή σας πρόθεση, αλλά το σλάλομ μεταξύ υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών που έχουν καπαρώσει νομοθετικώς την εξοργιστική τους αδράνεια.

Μπορεί να συγκινηθείτε, εάν συνυπολογίσετε πως οι δύο προτάσεις μου (ένα ελάχιστο ποσοστό απ΄αυτές που με τριβελίζουν καθημερινά) έχουν στόχο (α) την αύξηση του κύρους της Δημαρχιακής αρχής (β) θερμοκοιτίδα αύξησης των εσόδων και (γ) αύξησης των επισκεπτών της πόλης.

-Μετατροπή του Διοικητηρίου σε Μουσείο της Πόλης της Θεσσαλονίκης, περιέχον ό,τι ένα Μουσείο Πόλης διαθέτει.

-Μετατροπή του Επταπυργίου σε διαρκή Έκθεση της Θεσσαλονίκης των Φαντασμάτων, ήτοι τις  εκτελέσεις, τις πολιτικές δολοφονίες, την έκλειψη πληθυσμιακών ομάδων, την παραστρατιωτική χολέρα, την διχαστική λογική του μεσοπολέμου, δικτατορίες παντός τύπου,την ζωή των φυλακών και των φυλάκων,την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο, την Χούντα, τις Καρφίτσες, τους γερμανοντυμένους, και άλλα, διδακτικά και ευαγή.

Κι αν αυτά σας φαίνονται ξεκούδουνα και δευτερεύοντα, μποστά στα 666 προβλήματα που θα αναβλύσουν από την όποια θητεία σας, διαβάστε την αυριανή μου ανάρτηση, που πάλι απευθύνεται προς εσάς, αλλ΄όχι ως «απεύθυνση», αλλά ως Ουσιώδης Σύσταση.

Ετικέτες: πολιτική