Πανδημία και άλλες ματαιότητες
14-08-2020

Εκτός από ένα αυτοσχέδιο πανωσήκωμα, η Πανδημία στην Ελλάδα, αντιμετωπίστηκε

 • Ως αφανής πατιτούρα μέτρων μερικών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς έχω συγγενείς στο εξωτερικό και πλήθος φίλων, εμιγκρέδων, ξενητεμένων ή με συγγενείς αλλού, είμαι σε θέση να ξέρω ένα σωρό μέτρα που ακούγαμε από το έρκος των οδόντων Χαρδαλιά ή ιατρών της ειδικής Επιτροπής, τα οποία, την προτεραία ή την επομένη της αναγγελίας τους, ήταν μέτρα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Ως ψευδαισθητική πεποίθηση πως οι ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής ήταν τάλε κουάλε όπως οι ελληνικές, πράγμα απολύτως ανακόλουθο και ανακριβές. Επομένως οι φλαμανδοί αστυνομικοί, (μη αναφέρω άλλους) είναι σε θέση να αδειάσουν σε λεπτά μια πυκνή σύναξη ευδιάθετων κολυμβητών, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί θα καταγγελθούν για ευρωφασισμό, και άλλα ηχηρά, ενώ η κοινή γνώμη ΔΕΝ θα είναι με το μέρος τους.
 • Από τα μισόλογα που διαφεύγουν από λιγότερο πληροφορημένους επιστήμονες ή δημοσιογράφους που «δεν είναι στο κόλπο», μαθαίνουμε για συσχετισμένες καταστάσεις που δεν κρίνονται ή επικρίνονται, αλλά περνάνε στο ντούκου: το αληθές στράτευμα της κυβέρνησης, με όλες τις πλασματικές ΑΔΕΔΥ και τα ρέστα, είναι ο δημόσιος τομέας που δεν χάνει την άδειά του με τί-πο-τε, γι αυτό και επιστρέφοντας από αυτήν, συνήθως μεταφέρει και κοροναϊό. Και οι «καλοί εργοδότες» άφησαν δυο γυναίκες να πάρουν άδεια για τις πατρίδες τους και κόλλησαν μια πενηνταρέα συναδέλφους των.
 • Ο ίδιος δημόσιος τομέας είναι σε θέση να σε μπουρδίσει, ανεξαρτήτως φύλου, διότι από τον προπροηγούμενον αιώνα πάσχει από εγγενή λουφαδισμό Παράδειγμα: στις πλημμύρες του Ληλαντίου είπαν πως «άρχισε η καταγραφή και οι αιτούντες χρειάζεται να φέρουν Ε9» και παρόμοια στις αρχές. Αυτά τα έγγραφα βρίσκονται στις εφορείες και σε λασπωμένα σπίτια. Κανονικά ο επί των οικονομικών Σωτήρας, παίρνει από τους πληγέντες την πληροφορία σε ποια ΔΟΥ ανήκουν και μαζεύει μαζικά απο το αρχείο των ΔΟΥ την απαραίτητη χαρτούρα. Αλλά ο Σωτήρας ακούει τον επιδραστικό υφιστάμενο και μόνον όποιος έκανε στο Δημόσιο ξέρει πόσο γράφουν στα αποτέτοια τους οι περισσότεροι υπάλληλοι τον «πελάτη», με λαμπρές εξαιρέσεις.
 • Η εντοπιότητα του Δημοσίου, η Συνυπηρέτηση και άλλα αγαθά, ήταν αείποτε έργα προπαγάνδας και προσπάθειας να μεταβληθεί ο Δημόσιος τομέας σε Κυβερνητικό. Γι αυτό και οι εκάστοτε κυβερνητικοί κάνουν καινοφανείς δηλώσεις και οι υποκάτω υπάλληλοι σκέφτονται «κούνια που σε κούναγε, κανάγια!» Κι αυτό που αναγγέλλεται πως θα πάρει μία εβδομάδα, μετατρέπεται σε μη εγχειρήσιμο καρκίνωμα.
 • Είναι σαφές πως ακόμη και οι εντεταλμένοι χειριστές ενός ζητήματος δεν πρέπει να ομοδοξούν, λόγου χάρη να παίρνουν πληροφορίες γιατροί από γιατρούς και πάει λέγοντας. Οι κανονικές άδειες, έπρεπε να κοπούν μαχαίρι, ή να ανασταλούν ή να πληρωθούν. Μεγάλα τμήματα του επαγγελματικού χώρου υπόκεινται εν πολλοίς σε «καρφίτσες» και ελεγχόμενες μαφίες. Άρα, η απαγόρευση παρουσίας πελάτη στην εστίαση μετά τα μεσάνυχτα είναι αιτία και αφορμή πλαστής κινητικότητας δήθεν εξεγερμένων μειονοτήτων.
 • Ο τουρισμός, βασική πηγή υπερεισοδημάτων και ψωμισμού, έπρεπε να υπάρξει μόνον ενδογενής ενδογαμικός και ιθαγενής. Η μονοκρατορία της tui ήταν ματαιοπονία. Οι πρεσβείες μας έπρεπε να δεχτούν υπεύθυνους αξιωματούχους του ελληνικού τουρισμού για να κόψουν κίνηση στις τοπικές κοινωνίες.
 • Όχι άδειες, όχι σα να μη τρέχει τίποτε, είναι φυσικό το κράτος να έχει ουλές, αλλά προσοχή: δεν θα τα ρίξετε στους «άτακτους συνέλληνες» εάν θα κλαίμε δύο και τρεις χιλιάδες νεκρούς επειδή «κλέβετε» αλλωνών τις πολιτικές προστασίες. Με τόσους νεκρούς, καμία κυβέρνηση δεν επιβιώνει.
 • Καημό το έχω να ιδώ μια ανυπόκριτη, οργισμένη απόλυση άχρηστου ή τέως χρήσιμου στελέχους εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Πάνω από επτά. Διότι αν νομίζετε πως διαφέρετε από τον Σύριζα, επειδή έχει άλλο αξάν, σας περιμένει Δρακουμέλ στη στροφή. Όλους σας.
 • Για την ώρα, τα στατιστικά σας παλαντζάρουν επικίνδυνα, προς ειδικό δικαστήριο. Οι νεοέλληνες φαίνεται να επινόησαν την πλασματική μέτρηση, ακόμη δεν ξέρω το πως. Πάντως κρύβουν και κρύβονται, ως πολυμήχανοι. Και μελλοθάνατοι.
 • Κλείστε τα σύνορα ο κάθε κατοικος να παλουκωθεί στον τόπο κατοικίας του, κόψτε τα σάπια και τα υποστηρικτικά ενός μέρους του πληθυσμού και πάλι κατά του Αγίου Δημητρίου κάπως θα συνέρθουμε.
 • Ναμαστέ, για την ώρα.