«Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», «μη πουλήσετε τους S-400» και «αρκεστείτε που φόρεσα φουλάρι» από την μια πλευρά. «Σας πουλάμευδρογονάνθρακες», «έχουμε και εμείς κρουαζιέρες» και «μη ξαναμπείτε στο τριπάκιτων απελάσεων».
Χειμώνιασε,χειμώνιασε, το κρύο τους περόνιασε, για να παρωδήσω μια μουσική παρωδία. Φαντάζομαι πως συζήτησαν και πιο ουσιαστικά θέματα, στον βαθμό που η Ρωσία δεν έχει να νοιαστεί μόνον για τους Αμερικανούς, μήτε η Ελλάδα δέχεται υπεράντληση των πόρων της μόνον από τις πνοές του Βόλγα.
Αυτό που κατάλαβα είναι πως συζητήθηκε η «σιωπή των Βαλκανίων», ενδεχομένως και με δεύτερες σκεψεις των Αμερικάνων. Τα παγοκρύσταλλα που κρέμονται από τις ρώσικες στέγες, θα αργήσουν να χαθούν. Ίσως είναι καλύτερα, επειδή υπάρχει εποχή που μοιάζουν με λόγχες-απειλή για τους διαβάτες.
Πάντως η παράσταση της «Βασίλισσας του χιονιού» θα συνεχιστεί, και οι θεατές απλώς θα παρακολουθήσουν μπουρλωμένοι με ό,τι γουναρικό μπορούν να φορέσουν. Η αίθουσα δεν θερμαίνεται.