Ο ορφανός πάγκος
16-06-2020

Ακούγεται φήμη για ανασχηματισμό. Μάλλον άργησε. Οι προς αντικατάσταση, έδειξαν από το πρώτο δίμηνο τις ανημπόριες τους. Και το σύστημα «βάλε υφυπουργό να μη ξεψαρώνει εύκολα» είχε μερική επιτυχία.

Για παράδειγμα ο κύριος Άδωνις μόλις τώρα επιβεβαίωσε πως θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, ενώ τις προανήγγειλε από το περασμένο φθινόπωρο. Στην ουσία, το κύριο έργο του, καθόλου αμελητέο, είναι πως κατέβασε δύο οκτάβες τη φωνή του.

Διαβάζω άρθρο που μετατρέπει σε τουζλαμά ψιλοκομμένο το υπουργικό και υφυπουργικό τοπίο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στους αυτοδιοικητικούς. Αλλά διαβάζοντας τη γενική λίστα, ανακάλυψα υφυπουργούς που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν.

Φύσει καχύποπτος, δεν έχαψα πως Πρωθυπουργός προτίθεται να διατηρήσει τον Μηταράκη. Ακόμη και την φήμη πως ίσως αποκτήσει η Κεραμέως το Πολιτισμού, δεν την έχαψα. Δεν είναι υπουργείο εκτάκτως ισχυρόν, μήτε διαθέτει επαρκεις συνταγματικές οχυρώσεις.

Ο πάγκος είναι άδειος. Μεγάλες μετεγγραφές, δύσκολο. Μάλλον ο μέγας προπονητής θα εναλλάσσει με αυτοσχέδιο στυλ τα χαφ (που είναι αξιοθρήνητα) μπορεί να βάλει και δεύτερον λίμπερο στην Ενημέρωση, ενώ μπορεί να αγοράσει από την πιάτσα έτοιμους καραμανλικούς και μερικούς των Ανέλων που τελευταία παίζουν σε μεξικάνικες ομάδες. Υπουργό τοπίου και θελκτικών ηλιογερμάτων, ακόμη περιμένω. Ενδεχομένως να χρειαστεί και ενδυματολογική γραμματεία θηλέων -όλες ντύνονται «Τσάι στη Σαχάρα» ή «Άγγλοι Ασθενείς».

Μόνη λύση είναι ο θεσμικός νεποτισμός. Όπως με τους Αδριανόπουλους και τους Βικελίδηδες. Φουσάτο ολάκερο οι Μητσοτακουλαίοι. Δεν καλύπτουν όλο το υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και τους CEO των ΔΕΚΟ. Για την εξασφάλιση της αμεροληψίας, θα ρωτάνε τον Σκέρτσο που είναι υπεράνω.

Όλα εγώ πχια;