Ο Μεγκανισμός δεν θα περάσει!
26-01-2020

‘Οταν οι μεγάλες οικογένειες της Ρωμανίας μπατιρίσανε ή εξοντώθηκαν σε εσωτερικές διαμάχες, το πιο ανθεκτικό βακτήριο, ονόματι «Κομνηνοί», άρχισε να έχει πέραση στη ρημαγμένη χώρα. Το πρόθεμα «Κομνηνός» ενίοτε με το «Δούκας Διπλοβατάτζης» και άλλα ρομαντικά και ανακριβή, άρχισαν να σημειώνονται στις δέλτους των ευγενών. Κι αργότερα, όταν η Ρωμανία πέρασεν, άνθος δεν έφερε άλλο, πλην το «Κομνηνός» βγήκε στην πώληση και άρπαζαν τον τίτλο ξενηστικωμένοι συμπατριώτες που ήθελαν κάτι έτοιμο και βολικό της φήμης των.

Αυτό συμβαίνει με τους Μητσοτάκηδες. Το σόι, για τα κορσικάνικα και σαρδηνικά έθιμα δεν είναι τεράστιο, αλλά για την λεβεντογέννα είναι και παραείναι το Δίκτυο των βαπτίσεων και των οικογενειακών συνασπισμών δουλεύει αποτελεσματικά. Λίγη γκρίνια θα ακούγονταν αν γινόταν Πρόεδρος Δημοκρατίας η Ντόρα. Μητσοτακική ΜΚΟ όπου υιοθετείς παιδάκια με ένα κλάσμα του ευρώ ημερησίως, υπάρχει και μια χαρά εκτείνεται στον τρίτο κόσμο. Το σόι, όπως όλα τα σόγια από την εποχή του Καρλομάγνου εως τα χρόνια του σερίφη του Νότινχαμ, υστερεί απλώς σε καλλιτέχνες, λογοτέχνες και μουζικάντες, και καλύπτει το κενό με μάλλον αξιοθρήνητες μαντινάδες και με τον συμπαθούντα τον Καζαντζάκη κύριο Σμαραγδή.

Υπομονευτείτε. Τα νέα βλαστάρια τώρα ξεπετάγονται και θα είναι πολύ πιο αμείλικτα, σαν τους Τυδόρ. Και μη ξεχνάτε πως υπάρχουν δοκιμασμένοι Οίκοι, έτοιμοι να ενωθούν μέσω αντιβασιλείας με ευρωπαϊκούς τίτλους. Αυτά τα σόγια, δεν πνίγονται στην αθυμία ενός Διδυμότειχου ή στα μπουντρούμια το Χόλιρουντ, στα Έντιμπρα και στα Πρίτιμπρα. Δεν θα υπάρξει Μεγκανισμός, από τη Σούδα στην Γεράπετρο.

Ετικέτες: Μητσοτάκηδες