Ο μαχαλόμαγκας και ο τζιτζιφιόγκος
09-05-2019

Ψηφίστε άλλους. Από την Τρίτη λύση που δεν υπάρχει, αλλά είναι ώρα να την επινοήσουμε. Ο ένας έχει απασφαλίσει και από την πολλή χαλάρα παίζει τον χύμα και τον άνετο, ο άλλος, ο κομιλφό εκλογοκυνηγός, φέρεται ωσάν λιμοκοντόρος που πάτησε μύξες και σιχαίνεται.

Ανάξιοι της πατρίδας, όποια γνώμη κι αν έχετε για την πατρίδα. Δεν υπήρξε, μήτε θα υπάρξει πιο άθλια ρητορική ανταλλαγή σβουνιάς, πίσσας και πέπουλων. Ολόκληρο το περιεχόμενο ενός φαγητού που κόλλησε στην καζάνα, προσφέρθηκε σε εμάς, τους χάχες και τους οπαδίσκους. Όλος ο οχετός των κουτσομπολιών και της ξεφτίλας, που ήτανε της πλάκας και της καταλαλιάς, ανέβηκε στο βήμα της Βουλης, αφρός ενός πτώματος που βράζει και θα το φάμε υποχρεωτικά, όσες γκριμάτσες κι αν φορέσουμε.

Τέρμα τα λευκά, τέρμα τα άκυρα, τέρμα τα δεν ξέρω και δεν απαντώ. Τέρμα τα βαριέμαι και θα πάω για μπάνιο ή θα την αράξω. Μοιράστε πόνο οι αφ΄υψηλού και οι μη μου άπτου. Δεν είναι ώρα για φυγοδικίες και το «υπάρχουν και καλά παιδιά να σταυρώσουμε». Αγέλες λασποβίωτες συγκρούονται υπό πλήρη κοινοβουλευτική αδιαφορία.

Τέρμα οι δικαιολογίες και οι αιτιολογίες. Δεν μας αξίζει κι ας ακούγεται ηθικοπλαστικό να μας κυβερνάνε όλοι αυτοί. Καλύτερα οι γραφικοί, οι άτριβοι, οι σπαζαρχίδηδες, οι μονομανείς με τα γλίσχρα ποσοστά.

Δεν πρόκειται να τους βαφτίσω πολιτικούς. Δεν είναι. Ένας έκδοτος και ένας δοτός δεν είναι δυνατόν να ξεκατινιάζονται έτσι, επειδή οι πραιτωριανοί που τους περιβάλλουν, έχουν πλήρη ασυδοσία.