Ο βουβός βιρτουόζος
01-06-2021

H εξώθυρα ενός μπλοκ κατοικιών στη Νέα Υόρκη δεν υπήρξε μόνον σηματωρός στο διπλό άλμπουμ των Λεντ Ζέπελιν «Physical Graffiti» 1975, με τραγούδια όπως το «Boogie with Stew» χρονολογημένα από το 1971, αλλά η σκάλα του κτιρίου στο Μανχάταν στάθηκε έμβλημα του άσματος «Waiting for a friend» των Stones στο βιντεοκλίπ του 1981, η οποία περιείχε, αδρανή και ανέκφραστον, τον ρασταφάρα Πήτερ Τος, που δολοφονήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα το 1987. Η μελωδία «ιδρύθηκε» παλιά, το 1973, και έμεινε βουβή και άγλωσση ώσπου ο Μιχαλάκης εδέησε να γράψει στίχους.

Ήταν ακόμη μία νεκρανάσταση, αφού το κελάρυσμα της εισαγωγής και η συνεργασία του πιασάρικου ριφ με το μπάσο, υπήρξε ως αποτέλεσμα του «ξυλάγγουρου» Γουάημαν με τον πιτσιρικά Μικ Τέηλορ ήδη από το 1973. Η τότε εγγραφή έγινε στο Κίνγκστον.

H κιθάρα του πιτσιρικά, έδωσε κάρβουνο, ρεύμα και αόρατα ηλεκτρονικά νήματα σε δεκάδες ιδέες και αποσπάσματα των αγαπητών μου κομιλφό αληταράδων. Είμαι βέβαιος πως με τον Τέηλορ το γκρουπ θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα χρόνια πολλά πριν, αλλά το μέλλον ουδέποτε βυθομετρείται ― απλώς ζυγίζεται.

Ετικέτες: Rolling Stones