Ο ανησυχών τοις μετρητοίς
25-01-2019

Η διάρρηξη του εσωτερικού μετώπου δεν έχει το φλαναφλάν μιας αμοιβαίας ψυχρότητας που ψιλοθεραπεύεται με σωσίτριχα και θεάματα.

Ακούστε και οι τριω λογιώ καρφιτσοκέφαλοι (των ευκαιριστών) μπουμπουνοκέφαλοι (του όχι) και κουφιοκέφαλοι (του ναι):

Μια εσωτερική σύρραξη δεν προκαλείται από εισβολές στρατών, διακοπή διπλωματικών σχέσεων ή άλλα τρανταχτά παρόμοια.

Κυοφορείται από μικρές, ορκισμένες ομάδες που διαθέτουν πνεύμα πύθωνος και δουλεύουν συστηματικά για την εμφύλια αποσταθεροποίηση.

Ανάμεσά τους, εξέχουσα θέση κατέχουν ο πράκτορας, ο αγκιτάτορας, ο ονειροπόλος, ο στρατολόγος και άλλες αξιακά προσανατολισμένες συνειδήσεις.

Βγάζουν ειρωνικές ανακοινώσεις, τάχα δουλοπρεπείς πλην βυθισμένες στην απόλαυση της στιγμής, σπέρνοντας ένα πνεύμα σύγχυσης και ελευθεροφροσύνης.

Συμπαθούν και υποστηρίζουν για ανθρωπιστικούς λόγους κάθε πράξη ενστόλων, διαβόλων και τριβόλων που αντιδρούν σε κάθε σπασπωδική ενέργεια των κουφιοκέφαλων. Ακόμη και στους μπουμπουνοκέφαλους επιτρέπουν να διασπαρεί πνεύμα συμπάθειας και καταλλαγής.

Μετά, συμμαχούν με άλλους σακάτηδες της πολιτικής σκέψης που ωστόσο, έχουν λευκανθεί η δοξαστεί στους «αγώνες». Οι αγώνες μπορεί να έχουν γίνει για άσχετα πράγματα, αλλά οι «αγωνιστές» αποτελούν πηγή, σπουδαία πηγή, στρατολόγησης.

Όταν είναι έτοιμοι για να αρχίσει το σώσε, στέλνουν τα κατάλληλα ντουγάνια να ξεκινήσουν καβγά εναντίον παλαιών ομοδόξων που δεν συμφωνούν μαζί τους. Σκοτώνουν ή τρομοκρατούν οικογένειες, τέως μαχητές και άλλους που δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε. Αλλά η δυνητική πελατεία τους, συγκλονίζεται και τους προτιμά, καθώς έχει πειστεί πως υπάρχει μαύρη και κόκκινη βία, γαλάζια και πράσινα διαφθορεία και αναποτελεσματικά ροζαλί μαγειρεία. Φυσικά ,φορτώνουν το κρίμα σε όποιος τους φαίνονται πιο κοντά στην εξουσία.

Η «αυλή των θαυμάτων» που έχει πρόσβαση σε όπλα, σε πολιτικούς, σε οργανώσεις της νύχτας, σε γραμμωμένους παρκαδόρους, σε υπερανδρικά γυμναστήρια και καταπότες αναβολικών σκευασμάτων, χτυπάει στοχευμένα αυτούς που έπρεπε να της ανήκουν και δεν της ανήκουν.

Τα υπόλοιπα, τελούνται σε μπιραρίες, σε νύχτες με φανταχτερά επίθετα και σε δίκες αδίκαστες, χωμένες ανάμεσα σε δυσκολίες πολιτευομένων.

Ετικέτες: πολιτική