Οι Τσούσκες
05-11-2019

Δεν καταλαβαίνω την επίσημη ελληνική στάση στο ζήτημα της μετατόπισης αγνώστων ατόμων που έρχονται από το συρίγγιο του Αιγαίου και δήθεν υπάρχει περίθαλψη. Οι Τούρκοι το κραύγασαν: θα στείλουμε εκατομμύρια στην Ευρώπη. Και το πράττουν. Φαίνεται πως νομίζουν ότι είμαστε Ευρώπη. Τόσο μπουνταλάδες.

Δεν αντέχω την πολλή bon pour l’ Orient διαπραγμάτευση. Στοιχηματίζω πως ένα ελάχιστο ποσοστό Ελλήνων καταλαβαίνει γιατί υπάρχει συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, με απούσα την Ελλάδα, τι ακριβώς έπραξε ο κύριος Αβραμόπουλος ως Επίτροπος και αν το «λιάζονται» και το «μη τους λέτε έτσι, διότι θα χάσουμε τα λεφτά» της αλληνής και του άλλου οσιομάρτυρα διαφέρει πολύ από την «επιτελική άσκηση πανικού» που φορμάρει η νέα κυβέρνηση.

Τις κοινωνίες που καταχρηστικά λέγονται «Δήμοι» και έμαθαν να λένε «όχι» πριν ξεκινήσει ο διάλογος, θα τις έπειθαν οι σοφολογιώτατοι που οργανώνουν αυτήν την «διαδικασία διάχυσης» χωρις να έχουν εξηγήσει τι χάλευε η Τζολί προ ετών στους καταυλισμούς, τι ακριβώς πράττει μία ΜΚΟ και πόσα μπικικίνια πέφτουνε μέσω ΟΗΕ, για τα έξοδα των προσφύγων και μεταναστών, διότι κανένας δεν κλήθηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη για τους σπρωγμένους φυγάδες.

Θα ήθελα, αλλά πάλι μαλακίες λέγω, στην πρώτη από αυτές τις περιώνυμες «επιτελικές συνάξεις», οι συμμετέχοντες κομισάριοι και λοιποί διασώστες, να έχουν μπροστά τους, όχι μόνον πίνακα γαμωξενοδοχείων που χτίστηκαν με αγεωγράφητα κοινοτικά προγράμματα ή με ημιμεθυσμένες εμπνεύσεις ιδιωτών, αλλά και μια  σειρά μελετιών (όχι μελετών) που θα απεικόνιζαν την φρικτή δικτατορία των ολίγων φωνακλάδων που ασκούν επάγγελμα πατριωτικού μεγαφώνου, αλλά οι πατεράδες και οι παπούδες τους, έζησαν ακμαίο τρομοκράτη βίο.

Όλες οι επαρχίες είναι μειοψηφικές, μειονοτικές, αλληλοκατηγορούμενες, παμπόνηρα μακιαβελικές και άνευ γονιδίου που ευνοεί τον διάλογο. Αλλά όλοι αυτοί οι φονιάδες συνειδήσεων και οι εχθρικοί προς ό,τι δεν είναι εμπραγμάτως μικροτσούτσουνο, γίνονται εμετικώς γλυκίβραστοι συνήγοροι κάθε φαντασμάρας, άν τους δώσεις ρόλο.

Γιαννιτσά, Σκύδρα, Σέρρες, μαζεύουν μεσοσταθμικώς και μοιράζονται τουλάχιστον τριάντα μελέτια τέως προσφύγων, χώρια η πανούκλα του χωρισμού «γηγενών» και  «εξωτικών» που κι αυτή προφυγικής επίνοιας είναι.

Φταίει πεντακάθαρα η πολιτική άνοια, η έμμισθη κατευθυνόμενη παχυβλακεία και η καχυποψία πως τους έχουνε για τα μπάζα.

Κατά τα άλλα, ανάψτε αναπτηράκια και τραγουδάτε μελίρρυτα το «πως να δεθεί η Μεσόγειος με σκοινιά». Κι έπειτα, βάλτε τον Λιάγκραβο, τον Νιζνάμη, τον Τραντέλληνα, να συμφωνήσουν  πως τρώγονται καλύτερα οι τσούσκες. Α μα πια.

Θα΄ρθει καιρός που οι Χρυσαυγίτες θα μοιάζουν με κομμουνισταράδες στο Ελληνικό Μέλλον.