Οι δύο Ελλάδες
16-10-2020

Προοίμιο

Η Τουρκία ποθεί την μοίρα του Ιράν. Μόνο που ο Ερτοάν δεν είναι Χομεϊνί και θέλει δουλίτσα. Ως δυτική Χώρα, η Τουρκία είναι καρκινοπαθής. Τζάμπα τα υπερατλαντικά λεφτά και οι ευρωπαϊκές μπαλαφάρες. Αν βρούμε την αντοχή να την πολεμήσουμε με στόλο, αεροπορία και στατική άμυνα, κερδάμε. Αν υποχωρούμε συνέχεια επειδή έχουν δεξίωση οι Γερμανοί και ο Τραμπ παίζει το Cotton Eye Joe, γάμησέ τα.

Είναι γεγονός ότι τραβάμε ζόρια, αλλά το φέρσιμο του γενικού κοινού μοιάζει με πόθο συμμετοχής σε «άγριο» (φωτιστήκαμε!) πάρτι στην πτωχομάνα Μύκονο.

Ας εξετάσουμε πού το πάνε όλοι, εχθροί και σύμμαχοι.

Η Τουρκία και η επαμφοτερίζουσα τάση της αν τίθεται ζήτημα προσήλωσής της στην Δύση, δημιουργεί δέος, περισσότερο στην Ευρώπη και λιγότερο, αλλά εξίσου ενοχλητικό, στην Αμερική. Χίλιες φορές ο Δυτικός κόσμος προτιμά να νταραβερίζεται η γειτόνισσά μας με το δίζυγο Ελλάδα-Κύπρος, παρά να στραφεί επιθετικά κατά της Ευρώπης. Διότι η Τουρκία διαθέτει ισλαμικές καρδιές στα Βαλκάνια και πλήθος τουρκικών πληθυσμών στον αστικό ιστό της Ευρώπης. Και προσδοκά το πολύ μερικά βαλκανικά τεμάχια, ως επιρροή, όχι ως προσάρτηση. Φυσικά μερικά νησιά του Αιγαίου τα ποθεί επί έναν αιώνα.

«Κυρία κυρία, η τουρκαλίτσα με έφτυσε!»

Η Τουρκία, όσο η Ελλάδα ακολουθεί το στενό μονοπάτι του στύλ «κυρία, κυρία, η τουρκαλίτσα με έφτυσε», όποτε της καυλώσει μπορεί να επιχειρήσει αποβάσεις, βομβαρδισμούς με γελοίες προφάσεις, εσωτερική αναστάτωση σε πρόσφυγες και μετανάστες που επηρεάζει και κυρίως, η θέση της απαιτεί, αν είναι να την αντιμετωπίσεις στρατιωτικά, συγκροτημένους γεωγραφικά αντιπάλους.

Στις κοχόνες της εάν έχουν «δηλωσίες συμμάχων» Ισραηλινούς, αρκετά αραβικά κράτη, την Αίγυπτο, τους Αρμένηδες, Κούρδους και άλλη ψιλαδούρα ή θεωρητικώς σύμμαχο.

Ο Τούρκος αν το παρακάνει, είναι επειδή κρατάει (εάν τον δεις ως μοσχαράκι) το νουά και το μπον φιλέ, επειδή είναι συμπαγής εδαφικά χώρα: ένα μακρυνάρι τριών θαλασσών, ορεινό του κερατά στην ανατολή, που όποιος δοκιμάσει εισβολή θα τηνε πατήσει. Απλώνεται δε όπου μπορεί: Καραμπάχ, Συρία, Κύπρο, Ελλάδα-Λιβύη και δε συμμαζεύεται. Αν ήμουνα αμερικάνος ή Αβρουπαίος, θα καύλωνα με σύμμαχο την Τουρκία. Γκρινιάζει, χρωστάει, είναι δύσθυμη είναι τέλεια για μπάτσος της περιοχής.

Αυτό είναι το νόημα της εξάπλωσής της. Απλώς το παίζει Σουλεϊμάνα και Μωχαμετάνα και Μπαρμπαροσσλάνα και μαλακίες. Είναι απλώς μια χώρα-περιβόλι του τρελού, που αν δεν παζαρέψει, θα αποθάνει από σκάνιασμα.

Για να μη ξανακινδυνέψουμε από την αφεντιά τους, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, με οικουμενική κυβέρνηση, να υπάρξει λίστα τιμωριών, αλλά μόνο για να καταλάβουν πώς θα τους σερβιριστεί, να κόβουμε τα καλώδια των ερευνών τους και να κάνουμε τους άσχετους και αν σκάσει πόλεμος, για μας να είναι «θερμό επεισόδιο» και τέρμα. Ο μόνος κίνδυνος είναι οι S-400 (που δεν έχουμε!) και χρειάζεται να δώκουμε το κατιτίς μας στη Ρωσία για να κόψουμε το βήχα για την επιθετική τους χρήση.

Επείγει, πριν μιλήσουν οι στρατηγοί και οι μυαλωμένοι (καμιά δεκαριά) πολιτικοί να ξεκαθαρίσουμε εάν θα συμμαχήσει με την Ελλάδα, η ετέρα Ελλάς, η μπαχαλακική, ο Καρανίκας, οι Τζανακόπουλοι, οι δικαιωματιστές, οι καρέτα-καρέτα και λοιποί αριστεριστές, διότι ένας πόλεμος με την Τουρκία έχει στόχο να απογίνει ισόπαλος, αλλέως, εάν ποθείτε νίκη, δεν έχετε τα φόντα να δεχτείτε ένα Βισύ στην καμπούρα σας, μήτε σας νοιάζει που νικήθηκε η Κύπρο και έχει απομείνει 46 χρόνια μια σαστισμένη μισή.

Συνελόντι ειπείν

Είναι σφάλμα, χοντράδα και μάταιος λεονταρισμός να καλείς αντιπολίτευση για ενημέρωση, να σου λέει τις απόψεις της και να την μαλώνεις. Η ρομποτική ομιλία του Πέτσα παράγει αρκετή ψυχράδα, ήδη.

Η χοντράδα στον Δένδια και οι γελοίες δικαιολογίες των Τούρκων αχρηστεύουν  περαιτέρω επιχειρήματα. Και ο Μητσοτάκης αν νομίζει πως διατηρεί την ισχύ των πρώτων κινήσεων (που πολύ αμφιβάλλω) στη Βρυξέλλα πρέπει να δηλώσει καθαρά, αν ακούσει τα ήξεις-αφήξεις, «εντάξει σας πήρα χαμπάρι τι μελό είστε, αλλά μάθετε πως ως Ελλάς, θα πράξω τα εξής δέκα πράγματα για να συνέρθουν οι γείτονες» και να τους ταπώσει όλους. Δεν λέω τι θα μπορούσε να τους πει, και να μη προσβληθεί κανένας, αλλά να ψιλοζαρώσουν, επειδή τόσοι νοματαίοι τρώτε γλυκό πσομάκι (Μποστ) από την νεοτουρκολογία.

Ετικέτες: ΕλλάδαΤουρκία