Οι γενναίες ψυχές
21-02-2021

Οι γενναίες ψυχές, πορεύονται μόνες και σμίγουν με άλλες από δύναμη κι όχι αδυναμία.

Παντρεύονται από έρωτα και όχι από ανασφάλεια. Οι γενναίες ψυχές δεν κρατούν το στόμα τους κλειστό μπροστά στο άδικο και δεν κοιτούν ποτέ μόνο την δουλίτσα τους.

Οι γενναίες ψυχές δεν χάνουν ευκαιρία στο να κηρύξουν την αρετή με τις πράξεις και τα λόγια τους. Δεν απελπίζονται απλά αναστενάζουν μια φορά για λίγη περισσότερη δύναμη μέχρι την επόμενη ανάσα.

Οι γενναίες ψυχές δεν αποζητούν τον σεβασμό μήτε την αναγνώριση. Γνωρίζουν ότι ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να είσαι, είναι αυτός της καρδιάς και της ήσυχης συνείδησης.

Οι γενναίες ψυχές φορούν τα σημάδια και τις ουλές τους σαν στολίδια και παράσημα. Δεν καμαρώνουν για την γενναιότητα τους ούτε και την συνειδητοποιούν. Οι γενναίες ψυχές νιώθουν υποχρέωση στο να απαλύνουν τον πόνο του άλλου και στο ν΄ ανάψουν την φλόγα του φωτός μέσα στο έρεβος. Οι γενναίες ψυχές μπορεί γεωγραφικά να μην ταξιδέψουν ποτέ αλλά να κοιτούν για ώρες τους χάρτες των σύννεφων και όταν πλησιάσει η ώρα δεν φοβούνται τον θάνατο αλλά του χαμογελούν σαν να είναι ο μεγάλος ύπνος που θα τους χαρίσει την ανάπαυση, έχοντας δώσει αξία σ΄ όλες τις προηγούμενες στιγμές, απονέμοντας έτσι ευγνωμοσύνη προς την ζωή.

Οι γενναίες ψυχές δεν νιώθουν ξεχωριστές και δεν είναι σπάνιες. Σ΄ ολόκληρη την πορεία σου θα τις συναντάς. Και την επόμενη φορά που θ΄ ακούσεις έναν πόλεμο να μαίνεται μέσα σου μην νιώσεις δυσφορία. Είναι η δικιά σου ψυχή που θέλει να σπάσει τις αλυσίδες τις μικρότητας και να σκίσει τα πέπλα της αποχαυνωτικής ύπαρξης.

Η δικιά σου γενναία ψυχή που θα βοηθήσει αυτόν τον κόσμο να γίνει καλύτερος, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ετικέτες: κακοποίηση