Οιωνοί των Χριστουγέννων
26-12-2017

Μπάστερ Κήτον.

H νύχτα αυτή δεν είναι για θλίψη, και σκέφτηκα να αρτύσω το κείμενο με ονόματα κωμικών που σίγουρα θα μειώσουν την επίδραση της ανησυχίας μου.

Φραγκίσκος Μανέλλης.

Παραμένουμε δύσπιστοι στην εξέλιξη των Βαλκανίων και καλά κάνουμε: όραμά μας θα γίνει ο συνασπισμός του Βίσενγραδ. Πού το  ξέρω; Είδα το φελτζάνι, ξεμάτιασα με λαδάκι, χασμουρήθηκα, πετάρισε το μάτι μου. Απολύτως αξιόπιστοι οιωνοί.

Νίκος Σταυρίδης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει να ρωτάει, δεν ξέρει να απαντάει. Στις καθημερινές αιτιάσεις της ενυπάρχει ένα σχέδιο, παρόμοιο, πατιτούρα και αντίγραφο αυτωνών των «οραματικών» του Τσίπρα. Ώσπου να έρθουν εκλογές, έχει νομίζετε δυσκολίες ο Σύριζα να μειώσει («εντός διετίας») φόρους και γαμησιάτικα, να κόψει  κάτι κεκτημένα του δημοσίου, να υπογράψει (κλαίγοντας, αλλά η τζίφρα μετράει..) ένα σωρό ιδιωτικοποιήσεις και να αποκτήσει καλές πιθανότητες να κρατήσει καλό ποσοστό από το 35% που τον ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2015;

Βασίλης Αυλωνίτης.

Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά που υπόσχεται ο ένας, τα κοπιάρει και τα υπόσχεται κι ο άλλος; Κανένας μας δεν καταλαβαίνει ότι αμφότεροι ακολουθούν τον κώδικα των Μνημονίων; Κανενός δεν ίδρωσε το αφτάκι βλέποντας τον Αφτιά να παίζει τον επιθετικό, αλλά να τοποθετείται ως μοναχική φωνή βοώντος,μη λησμονώντας να παινεύει τους αρεστούς του;

Μπιάλιστοκ εν Μπλουμ

Ακούστε το λοιπόν το μαντάτο, και βρίστε με όσο θέτε: αν δεν ρυθμιστεί αλλέως το Μέγα Χρέος, κάποια στιγμή, θα σκάσει η δέσμευση των όποιων καταθέσεων. Και θα ξεκινήσει η Αληθής, η Βαρβάτη, η Θανατηφόρα Κρίση, όχι αυτά τα παλουκάκια που πηδάμε επί επτά χρονάκια. Διότι και να θέλουν οι κυβερνήτες, όποιοι και να ‘ναι να ανακουφίσουν τους φτωχούς ,δεν θα υπάρχει φράγκο.

Πήτερ Σέλλερς

Η νέα κυβέρνηση θα είναι κρατική, όχι δημόσια.Υποψήφιοι πρωθυπουργοί  καθημερινώς βρίσκονται σε λίστες αναμονής. Οι ανεπιθύμητοι αλλά συμπαθείς, κανένα πρόβλημα: θα τους αλαλιάσουν στις αποκαλύψεις σκανδάλων. Κι αν έχετε καμιά ένσταση, σας πληροφορώ πως δεκάδες χώρες ευημερούν στα νούμερα, με μονοψήφιο αριθμό πολιτών που περνάνε μπέικα. Και μην ξεχνάτε πως η ονειροπόληση και οι ελπίδες είναι τζάμπα. Μήτε τη θέση των βοσκών θα έχουμε στην σκηνή της Γέννησης, αλλά για τις αγελάδες που ζεσταίνουν την φάτνη, δεν παίρνω όρκο.

Μόντυ Πάυθονς.