Μια πρόβλεψη
10-03-2019

Απ΄αυτά που βλέπω, η κυβέρνηση, εκτός απροόπτου, θα καταλήξει σε εκλογές το φθινόπωρο. Η συλλογιστική της είναι μιας μορφής συνισταμένη των επιρροών που δέχεται

  1. Από το σινάφι της
  2. Από τις έξωθεν επιρροές της
  3. Από το χαρτί «Αλέξης Τσίπρας» που θα βαρέσει υπερωρίες.

Ο συνωστισμός εκλογών μαγιάτικα, έχει βέβαια στόχο την λαϊκή εκτόνωση που ίσως αποτυπωθεί στις Ευρωεκλογές, ίσως όχι. Πάντως στις αυτοδιοικητικές , ελάχιστοι δήμαρχοι θα έχουν άνεση χειρισμών. Με το σύστημα του «Κλεισθένη» δύσκολα θα λείψει η πληθωρική «αναλογικότητα». Όποιο ποσοστό και να μαζέψουν οι Συριζαίοι, κέρδος είναι.

Γιατί θα σπρώξει την κατάσταση έως το φθινόπωρο; Διότι δεν έχει τον χρόνο έως τον Μάιο να βγάλει όλους τους άσσους, και τους τέσσερις, από το μανίκι:

  1. Κούπα.Την γλύκανση του «Μακεδονικού» και το δρόμιασμα ενός παζαριού με την Τουρκία.
  2. Καρό.Την εκπλήρωση, στον μέγιστο βαθμό, όλων των «εξαγγελιών» του εθελοτυφλούντος Μητσοτάκη που θα υιοθετήσουν μερικώς,κι όσο τους παίρνει, πλην της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, διότι έχουν πολλούς θεριακλήδες.
  3. Σπαθί. Την συμπλήρωση «κενών» από χρήσιμους ηλίθιους που παριστάνουν ακόμη τα σκληρά καρύδια.
  4. Μπαστούνι.Την αναβίωση των παλαιών καλών σχέσεων με την γλυκύτατη Ανέλα, ώστε να μη αρχίσει να ρίχνει πεζόβολο προς καμιά διεύρυνση α λα Μητσοτάκ.

Ο κύριος στόχος, παραμένει η υπέρ αυτών Βουλή, να διαθέτει 121 έδρες. Και ευχής έργο, γι’ αυτούς, θα ήταν να μαλακώσουν τις σκέσεις με την Ευρώπη, υποσχόμενοι πως εφεξής θα είναι καλόβολα παιδιά και θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα. Ελπίζουν ότι πριν το καλοκαίρι, θα έχουν κυκλώσει τα έξτρα ψηφαλάκια που προσδοκούν από διάφορες πηγές. Αυτές που έφεραν ξανά το έτος 2000, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πάλι.