Μη κλέβετε τους σπασίκλες και μη γράφετε στα μπούτια σας!
10-01-2021

1

Ενα κλασικό ανέκδοτο από το Πολυτεχνείο των σίξτις. Στις εξετάσεις του Μπούρα, ιστορίας αρχιτεκτονικής, ο μακαρίτης έδινε δέκα θέματα που το καθένα τους απαιτούσε να ξέρεις πέντε έως δέκα υποθέματα και βαθμολογούσε αναλόγως. «Αναφέρατε πέντε μνημεία της Παλαιστίνης» για παράδειγμα, ανταμείβονταν με μία μονάδα αν ήξερες και τα πέντε, και 0.2 της μονάδας αν ήξερες ένα.

Σε μια τάξη πριν από εμάς, κυκλοφόρησε ένα Έπος. Δυο κολλητοί μεταξύ τους φιλάρες, εκάθονταν ο σκράπας πίσω από τον διαβασμένο και στο θέμα «αναφέρατε πέντε μνημεία της Παλαιστίνης» τονε τσίγκλιζε: πες ρε μαλάκα ένα, θα με κόψει, λέγε ρε, λέγε!. Ο επιμελής με τα πολλά, υποχώρησε: «ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα». Αλλά ο κολλητός πήγαινε για βαθμό και τον έπρηξε στα αιτήματα. Ακόμη ένα λέγε, να πιάσω μισή μονάδα! Νευριάζει ο γνώστης, του μουρμουράει κάτι.

Βγαίνουν κατά τα γνωστά στον διάδρομο και ο ευεργετημένος πλησιάζει τον ευεργέτη και του λέει «ευχαριστώ δικέ μου, ένα 0.4 θα το πάρω. Μόνο πές μου: κοιτάω το βιβλίο και δεν βλέπω καμία «μονή της Χάιφας».

Ο ευεργέτης βογγάει από ηδονή, σπαράζει στο μωσαϊκό από τα χάχανα και στο τέλος εξηγεί: «δεν σου είπα για μονή της Χάιφας, μαλάκα! Για να μη με πρήζεις, σου είπα «το μουνί της Χάιδως!»

2

Αυτό νομίζω πως συμβαίνει με την υπερήφανη ελληνική πλευρά που απομιμείται το τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία οι «συνεταίροι» μας της Ευρωπαϊκής ένωσης, με την φιλολογία για τα εμβόλια, τις διανομές, τις κοινές δράσεις και τα ρέστα. Η Ελληνίς πλευρά παρουσιάζει την ενιαία πολιτική ως μήποτε υπάρξασα και πουλάει χαρακτήρα εκ του ασφαλούς. Ούλα μόνη της και εξ ιδίων τα δομεί. Πλην άλλες χώρες που δεν έχουν το ψώνιο πως πρωτοπορούν παρουσιάζουν τις δράσεις τους με διαφάνεια. Κι έτσι, εμείς ακούμε «μονή της Χάιφας» αντιγράφοντας, προκαλώντας μειδιάματα έως και ξέφρενα χαχανητά από τους κουτόφραγκους.

Άρα, απάδει η πληροφορία πως ο Χαρδαλιάς βεβαιώνει πως έχει στο τσεπάκι 424.624 εμβόλια. Ακόμη κι αν οι μισοί Έλληνες είναι αδιόρθωτοι Τραμπικοί και τα παιδάκια το 30% του πληθυσμού, χονδρικώς μας χρειάζονται 90% περισσότερα εμβόλια, ακόμη κι αν οι μισοί Έλληνες υπερηφάνως αρνηθούν να εμβολιαστούν. Δηλαδή, αν όλα κινηθούν καλά, ευτυχισμένο το 2022. Διότι δεν είναι εντροπή να παραδεχτείς πως σε μερικά είμαστε άπαιχτος λαός, αμη σε κάτι άλλα είμεθα η τελευταία τρύπα του ζουρνά.