Με τρεις ρόδες
03-03-2018

Novartis, μετρό, FBI, 200 δις μετρημένα «κάπως», ήρως Μουζάλας, μηνύσεις, μηνύσεις, μηνύσεις. Οι ειδοί του Μαρτίου έρχονται για να μην περάσουν ποτέ. Τόσο ανάπηρος δικομματισμός δεν ματαφάνηκε. Αλλά η είδηση της ημέρας είναι πως ο κύριος Γιατζόγλου θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αφού η υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα ασβεστώσει και θα νοικοκυρέψει τους έγκλειστους και κακώς τον στείλανε στη Λάρισα. Θα γενεί κοσμογονία, αλλά όλα θα ισορροπήσουν. Το είπε και ο Τόσκας-με τέτοιους μπάτσους επιλήσμονες, προκοπή δεν θα έχουμε. Μήτε θα κάνουμε το κέφι των κλεφταράδων που θέλουν να μας  μετατρέψουν σε αστυνομικό κράτος. Μόνο υπομονή, διότι γίνονται μερεμέτια και θα πρέπει να περιμένει ως τον Απρίλιο, κατά το Πάσχα.

Φωνάζω επαγγελματία για ένα μερεμέτι που δεν το δύναμαι (αν και πιάνουν τα χέρια μου) κι όταν τελειώνει και ζητάω απόδειξη, με βλέπει σαν πράκτορα του Άδωνι, και απλώς σιωπά, βροντώντας την εξώθυρα. Κι ενώ χειρίζονταν τον κάβουρα, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει «να γλυτώσουμε από αυτούς που μάσησαν τα δις, διότι με τους σημερινούς, είναι άμαθοι και κάνουν φασαρία για δυο χιλιάρικα». Άρα είναι καλύτεροι.

Δεν κρίνω, δεν ενδιαφέρομαι, δεν σχολιάζω δηκτικά. Το ελληνικό τετράτροχο έχει φούιτ μπροστά αριστερά, αλλά οι κυβερνήτες πιστεύουν πως οδηγούν Σιτροέν βάτραχο, ο οποίος, ως γνωστόν, σε πήγαινε Θεσσαλονίκη Βελιγράδι με τρεις ρόδες. Άσε που αν εμπιστευτείς τον Τζέισον Στέθαμ, είναι ικανός να σε φτάσει Στοκχόλμη με τέσσερα φλατ λάστιχα.

Να μου το θυμηθείτε πως απ’ αυτούς θα ξεσπάσει η πιο παράλογη βία (όχι τώρα, μετεκλογικώς) και θα μας βαράνε αδιακρίτως με μαδέρι απ’ όπου θα εξέχει σκουριασμένη πρόκα. Άντε να τα βρούνε μεταξύ τους, να μοιράσουνε θέσεις και να γενούν άπαντες ισαποστάκηδες, να εμπεδώσουμε πως δεν υπάρχει σωτηρία και να θυμηθώ να κρεμάσω τον κάβουρα δίπλα στο μάτι της εξώθυράς μου, να τον σείω απειλητικά στον ντελιβερά, έτσι και αργήσει πέντε λεπτά.