Μετά μια δημοσκόπηση: διπλοτυπίαν ορώ
29-01-2021

Οι θρασείες δημοσκοπήσεις, οι βάρβαρες, αι ψήγμα αληθείας τρέφουσαι, δεν εξειδικεύουν με ερωτήματα στο καλούπι των κυβερνητών. Αν δεις το σφουγγάρι της Μέτρον που γεννάει αυτό που ήδη ξαναγέννησε, απλώς κρατά ζωντανόν τον Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει πως ο Σύριζα, μόνον με την πτέρυγα Καμένεφ ορθώς διεκδικούσε εξουσία.

Απλώς, μας μπερδεύει, τόσο εμάς, όσο τους δημοσκόπους και τους κυβερνητικούς η αρχηγία Τσίπρα. Δεν θα έβλαπτε καθόλου την χώρα να απουσίαζε μερικά χρονάκια από τον εκλογικό στίβο. Εδώ, αν κοιτάξεις λίστες πρωθυπουργών, βλέπεις πως δεν υφίσταται μονοκαλλιέργεια «σωτήρων», αλλά μετεωρικές επιστροφές προσώπων που τα είχαν για χασούρα. Να αφήσουμε τα τετριμμένα ανακριβή και να εγκύψουμε στα ρήγματα και τα χάσματα.

Όσα χρόνια και να κυβερνούσε τους Φιλελεύθερους ο Καφαντάρης, πρωθυπουργία δεν θα έβλεπε. Μήτε ο Τσίπρας πλέον. Αν ο Σύριζα επιθυμεί ιδεολογική καθαρότητα, πρέπει πρώτα να την βρει, αφού την εξερευνήσει. Όσες φορές κι αν βγει το γυαλί ο φορατζής του, ή οι αξιοθρήνητοι εκπρόσωποι Τύπου, χαϊρι δεν έχει. Αν όμως πλαισιωθεί με μια δεξιά παράταξη και θεωρήσει τους αριστεριστές του μια παλιά ιστορία, όπως ο Ανδρέας τους τρότσκες του, ο ελληνικός λαός θα ξεφοβηθεί και θα επιστρέψει στο δίζυγο, στην «διπλή συντεχνία» που κοροϊδεύει την χώρα δύο αιώνες με ψευτοδιαμάχες και ενεργοποίηση εξωνημένων δήθεν «δραστήριων» απολίτικων πολιτευτών του Τίποτε.

Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει καταλάβει πως η πολιτική του μέθοδος δεν μετράει μία, αλλά δεν τον εγκαταλείπουν διότι καιροφυλακτεί ένας τρισχειρότερος. Άστον να νομίζει πως είναι συσπειρωτικός – στον θυρεοειδή του έχουν βλαστήσει δύο όζοι που θα τον ακυρώσουν. Αλλά η μεταμόρφωση καθυστερεί, επειδή ο Σαμαράς εκδηλώθηκε και δικαιούται κουπόνια, αλλά ο τρίτος, ο Καραμανλής με την δίπατη περιφερειακή και τα λεωφορεία με επιβάτες που ασφυκτιούν, δεν μπορεί να υπολογίζει μήτε σε σοβαρό κομμάτι του βορρά, καθώς ο τόπος μας έχει γεμίσει μερακλήδες υποψηφίους, χωρισμένους σε Φυλές, κανονικούς δεξιούς μουστερήδες.

Με δυό λόγια, η δουλειά πρέπει να γίνει σπαστά. Όχι, ο Σύριζα δεν πρόκειται να εξουσιάσει αφαιρώντας οπαδούς της Ν.Δ. Αλλα αν γίνει πιστευτός πως εκπροσωπεί το Κέντρο και συμφωνήσει με στελέχη των μικρών κομμάτων, θα εισπράξει το 15% που του λείπει, όχι μονοκοπανιά, αλλά μέσω ενός δεξιού διεκδικητή που θα αφαιρέσει μητσοτακισμό και θα στηρίξει (ως συνεταίρος) τον διάδοχο του Τσίπρα.

Και είστε γελασμένοι αν νομίζετε πως αυτή είναι η προσωπική μου συμπάθεια για την διακυβέρνηση. Απλώς παιδεύομαι να διακρίνω τα προσιόντα.

Ετικέτες: πολιτική