Ματιές από τον φεγγίτη
27-08-2019

Προσλαμβάνετε δημοσιογράφους και τεχνοκράτες, αλλά γενικά, βολεύεστε και με «δικούς σας». Δε μπορεί, σκέφτομαι, πρέπει να υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικο πίσω από όλα αυτά. Μάλλον ένα διαμάντι του Νείλου, ένα χρυσό μοσχάρι ή ένας λαός του οποίου δεν καταλαβαίνετε τη διάλεκτο. Κάπως έτσι φερόνταν ο Κορτές στους Αζτέκους.

Απεναντίας, δεν βλέπω καμια κίνηση προς αναζήτηση Συμβούλων. Δεν είστε οι μόνοι βέβαια, αλλά θα έχετε μάλλον λησμονήσει πόσο βελτιώνει τη δουλειά, μια «φαιά προσωπικότητα»: εννοώ τον αφανή κολλητό ή τον απόμακρο βυσσοδόμο που σας μεταφέρει με ασφαλές ένστικτο τις ευαισθησίες και τις αναισθησίες της κοινής γνώμης. Και το κάνει με ειλικρίνεια, επειδή αυτός κουβαλάει σε ταγάρι το κεφάλι του Γκαρσία.

Ένας τέτοιος ερίφης δεν  στοχεύει σε θέσεις και φιγούρες. Συνήθως παίρνει τη θέση «των απέναντι» και σας ενημερώνει αξιόπιστα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Από το ογκωδώς προφανές έως το ασήμαντο καντίποτε.

Και δεν αισθάνεστε την ανάγκη να υπάρχει κάποιος τέτοιος στην καμαρίλλα σας, επειδή έχετε πέσει στη λούμπα ενός ωρολογίου προγράμματος.

Είναι ολέθριο να τριτώνει ένα δημόσιο θαλάσσιο λουτρό σε ένα μήνα διοίκησης. Θεωρείτε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα παραπαίει σαστισμένη επ΄άπειρον, ή πως αναγκαστικά θα εμπιστεύεται δηλώσεις που παράγουν τα μανουάλια και τα εξαπτέρυγα ενός «ναού της πολιτικής σκέψης». Αυτά που δηλώνουν ο Κυρίτσης και ο Ραγκούσης δεν είναι για χόρταση. Δεν θα βρίσκεται επ΄άπειρον το γενικό κοινό υπό την επήρεια ή την καταληψία των αναγγελιών και εξαγγελιών σας. Εξάλλου προβληματάκια με την χρήση των τριτόκλιτων λέξεων, άρχισαν να εμφανίζονται και από κυβερνητικά χείλη. Δεν θ΄αργήσει η κοτσάνα της ημέρας, αργότερα της εβδομάδας.

Πέρα από το πότε εντέλει θα δουλέψουν οι μπουλντόζες  είναι και η απέραντη στέππα των στελεχών που προέρχονται από τριών λογιών μιλέτια, χώρια τα θεματάκια που θα προκύψουν από μία «γαλάζια Ελλάδα» στον αυτοδιοικητικό χάρτη.

Για την ώρα, επαναπαύεστε οι κυβερνητικοί στο ότι οι Συριζαίοι δεν παίζουν μήτε μονά-ζυγά, μήτε κόκκινο-μαύρο στην πολιτική ρουλέτα. Ενώ μένουν απαθείς στο επιλεκτικό κλάδεμα κεντρώων ψυχών στα όρια του Μπενγκάλι ή Κινάλι. Ενώ δεν υπάρχει αμνός αθώος η μόσχος σιτευτός για κατανάλωση.

Όταν ξυπνήσει ο Σύριζα, όποτε κι αν συμβεί, η χώρα θα πέσει σε άλλες ομορφιές, που δεν θεωρείτε πιθανές. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Για την ώρα, βλέπω να φορτώνουν αγκαθωτό συρματόπλεγμα γύρω από την δεξιά αμεριμνησία σας. Αλλά δεν το απλώνουν -δεν είναι τραχανάς. Θέλει τα κουμάντα του.

Τώρα κλείνω τον φεγγίτη και τρέχω να κόψω κίνηση από το καφασωτό.

Ετικέτες: πολιτική