Μακρόσυρτα ταξίδια ανατολίτικα
20-10-2017

 

Είπαν να ξεμουδιάσουν και ξεκινησαν από την ομογένεια. Άγνωστα άτομα, σαμπως μικρομεσαίοι επενδυτές. Γελαστοί, και οι δικοί μας περισσότεροι ,ως επισκέπτες. Συσκέψεις, και μια επίσκεψη σε κινηματογραφική βιομηχανία-σαν μανιφατούρα μου φάνηκε. Εδώ έχουν τρελαθεί να έρχονται από το Χόλιγουντ, σε νησιά και έτσι και δεν τους αρπάξαμε να τους χαρούμε, σαν τους Γάλλους που παρασημοφορούν ό,τι κινείται. Όχι. Παπούτσι από το Τσίκαγκο κι ας είναι μπαλωμένο. Αν αυτοί κάνουν μπίζνες, εγώ περιμένω περισσότερα από το Καζακστάν.

 

Είπαμε Τραμπ και άλλα υποστηρικτικά του Χρέου και μας μπλάστρωσε στους προϋπολογισμούς. Τόσο τα αερόπλανα ,θύμησες από το Ελληνικό, ο μυαλός τους να δουλέψουν οι εδικοί τους εργάτες. Είναι τόσο μπατιρημένοι, ή εμείς τόσον απεγνωσμένοι;

 

Γυρίσαμε με την καμήλα στο στόμα, αγνοώντας ότι αυτό το ζώον θυμάται τα πάντα, το κρατάει μανιάτικο και πτύει ροχάλες κατα πρόσωπο. Στην Ευρώπη, βγάλαν το αριθμητήριο και μετράνε ποσότητες γραικικών υποχρεώσεων στην παλάντζα.  Με το ΔΝΤ δεν έχομε μνημόνιο-κάτι πσιλά. Με την Ευρώπη έχουμε. Στις Βρυξέλλες ξύνισαν. Ευτυχώς πρόλαβε και πήγε ο Μητσοτάκης και τώρα που θα πάει και ο δικός μας θα τον θεωρήσουν τεφαρίκι.Οι Γερμανοί σκέφτονται: εδώ και με τα φτωχαδάκια οι Αμερικάνοι κάνουν μπίζνες. Εμάς θα μας ταράξουν στους εξοπλισμούς. Καράμπα.

 

Μακρόσυρτα ταξίδια ανατολίτικα και οι εδώ ιθαγενεμένοι ,σχολιάζουν  γόβες . Ευτυχώς  ύπνος βαθύς επικρατεί.

 

Έπρεπε να γράψω για την επέτειο της μάχης των Γιαννιτσών. Λάθος τακτικής.