Ισαποστάκηδες
08-05-2020

Τώρα, απαγορεύονται όλα! Κι΄όποιος έχει κλείσει κότες στην αυλή του σε κοτέτσι, αμέσως να τις απολύσει! Γιατί αν δεν τις απολύστε, τα πετεινά θα σας πιάσουν, θα σας δέσουνε για κράχτες, για να πιάνουν λωποδύτες, διαρρήχτες, λιποτάχτες!

ΟΡΝΙΘΕΣ, ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, ΡΩΤΑΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΧΟΡΟΔΡΑΜΑ ΜΠΕΖΑΡ, ΜΟΥΤΣΙΟΣ

 

Καλά, ένας υπουργεύων καθημερινώς ανά κανάλι, σας είπα ήδη πως είναι υπέρτατη φατούρα! Στες μοκάρες σας εσείς! Και τώρα, υπουργός εκ των αποστατών του Καρατζαφέρη, που δεν σκληρίζει πλέον, έχει φορέσει ολοπρόσωπη μάσκα, ωσάν επανέκδοση του «Σολάρις» και συσκέπτεται με ειδήμονες, μεταξύ δίμετρων μεταλλικών τανιών, για να βάλει τάξη σε τραπεζοκαθίσματα. Μένω ενεός, αλλά σάματι τι περίμενα.

Για ποιον λόγο μετράνε από πλάτη σε πλάτη; Ανασαίνουν από τον σβέρκο; Γιατί δεν πλησιάζουν τες πλάταις των, να οικονομήσουν ένα τετραγωνικό.

Η εικόνα με παραπέμπει στις μέρες που περικυκλώθηκε η στρατιά του Πάουλους στο Στάλινγκραντ και ο Φύρερ ρώτησε τον Γκαίριγκ αν μπορεί να ανεφοδιάζει τους αποκλεισμένους. Ο Πάουλους ζητούσε κερατιάτικα, ο Φύρερ έδινε ψίχουλα. Διότι έτζι είναι οι στρατηγεύοντες. Οι μεν υπερβάλουν, οι δε αγαπούν το μαρτύριο της σταγόνας. Η Ελλάς διαθέτει άριστους μαθηματικούς, χειριστές παζλ, έχουν παίξει πλήθος παιγνίων και γνωρίζουν από χωρητικότητες. Επίσης, η χώρα έχει βγάλει ένα σκασμό αρχιτέκτονες, χωροτάκτες, μηχανικούς και άλλους πτυχιούχους, που ξέρουν (αν τους θέσεις ένα πρόβλημα) να σου το λύσουν και μάλιστα και με εναλλακτικές λύσεις.

Είπαν οι επιτροπές 1,5 μέτρο ή και δύο λόγω πιθανής εκτόξευσης σιέλου, φτυσιάς ή δακρύων. Και οι μαγαζάτορες τρέχουν με ξυλόμετρα να αραιώσουν τα τραπέζια και απελπίζονται, διότι βγάζουν το ένα δέκατο του εμβαδού που διαθέτουν ως αξιοποιήσιμο. Ήρθε η ώρα, σεβόμενοι το πόστο των ιατρών, των επενδυτών και των αδώνιδων, να τους απαντήσουμε αβρά ως «γαμοτεχνικοί» πως το μυαλό τους και μια λίρα εάν παίξουν κι άλλο τους κουμανταδόρους.

Να αναθέσουν το πρόβλημα (είναι πρόβλημα γεωμετρικό, αλλά εμπίπτει και σε άλλες, μη ιατροφιλοσοφικές δισιπλίνες) στους ειδικούς, κι όχι στις υπερβέβαιες μαστοράντζες.

«Δίδεται η κάτοψη ενός τραπεζιού. Δίδεται και η κάτοψη ενός διαθέσιμου χώρου. Δίδονται και «ταινίες θανατερές πλάτους 150-200 εκατοστών». Δίδεται και κάτοψη πελάτου, βαριά βαριά 43Χ48 εκατοστά. Και απαγορευτική ζώνη έμπροσθεν των χειλέων του πελάτου, χωνοειδής, έως 150-200 εκατοστών. Με αυτά τα δεδομένα «χτίστε» ζώνες ελεύθερης πρόσβασης και απαγορευτικές. Πόσοι πελάτες χωράνε; Έχετε, αναλόγως νιονιού, 16 έως 400 λεπτά».

Φυσικά υπάρχει και η ανθρωπομετρική λύση, η λεκορμπιζιέδικη ή του Λεονάρντο, με κύριο κριτήριο πού στέλνει ο στόμας του ατόμου τα σίελα, τας μύξας, τα πτύελα ουντ τα δάκρυα. Άρα εκεί η λύση του προβλήματος απαιτεί γωνίες προσπτώσεως και οράσεως του μέσου πελάτη και τις έδει να ήναι η κατακόρυφος και οριζοντία της γκλάβας κίνησις. Άρα στο πρώτο πρόβλημα προσθετέα η υπό γωνία 90 μοιρών δυνατότης οριζοντίας κινήσεως της κεφαλής και περίπου 45 μοιρών η ανωκάτω θρώσκουσα κίνησις.

Με βάση αυτήν την λογική, οι «συνθέσεις πλατείας επί κανάβου 16 τετραγωνικών» του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και του Πελετίδη, είχαν τράτο απομείωσης εάν αντί τετραγωνικού κανάβου εχρησιμοποιείτο οκταγωνικός ή και εξαγωνικός εμβάτης.

Συγγνώμη που κλείνω άτσαλα το άρθρο, αλλά αύθις ελάλησε Μενδώνη και διάλεξα κλαράκι με κουρούνα επιβάτη, να κάμωμεν ντουέτο.