Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
23-03-2021

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία βάζει στην προφιλ φωτογραφία της η κυρία γιατί διψάει να πει κάτι μεγάλο στην ζωή της.

Μιας και παντρεύτηκε με συμβιβασμό, ψήφισε με συμβιβασμό, εργάστηκε με συμβιβασμό, μίλησε με συμβιβασμό και η μεγαλύτερη επανάσταση που έκανε ήταν ν’ αλλάξει πιτσαρία στις παραγγελίες της ή χρώμα στο μαλλί της.

Είναι λογικό ότι δεν αντέχουν όλοι την ελευθερία ή τουλάχιστον δεν αντέχουν όλοι τα ίδια ποσοστά αυτής, αλλά όλοι θα πουν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι, “Η ελευθερία είναι ένα καλό πράγμα”, “Η ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό”, άσχετα του αν δεν μπορούν να την διαχειριστούν όποτε τους δωρίζεται, πολύ απλά γιατί η ελευθερία που είναι πραγματικά πολύτιμη, είναι μόνο αυτή που κατακτιέται.

Ζηλεύω τους ήρωες του 21, γιατί είχαν την πολυτέλεια στο να έχουν ένα όραμα, μια έμπνευση, μια αιτία για να δώσουν την ζωή τους.

Μια πολυτέλεια ιδανικών που η γενιά μου ποτέ δεν γνώρισε.

Στις μέρες μας, αυτοί που είναι πραγματικοί επαναστάτες, είναι μόνο οι γάτες.

Ο αγώνας τους γοητευτικός, χαοτικός, άσπιλος, χωρίς να χρειάζεται να εξηγηθεί ή να ερμηνευθεί. Ένας αγώνας τόσο αβίαστος που δεν είναι καν αγώνας αλλά φυσιολογικός τρόπος ζωής, ένας τρόπος που δοξάζει την ελευθερία και για αυτό οι γάτες άλλωστε είτε θαυμάζονται απεριόριστα ή μισιούνται κατάφωρα από τους ανθρώπους.

Ετικέτες: ελευθερία