Η συνταγή της εβδομάδας
23-01-2019

Τσιπρόπιττα

Υλικά (για τέσσερα κόμματα και επτά αποστάτες)

Για τη ζύμη

-Aλεύρι ολικής Συνιστωσών ένα κιλό

-Ζέα από την ΠΕΣ (Πινακοθήκη Επιφανών Συριζαίων), ένα φλυτζάνι τσαγιού (όχι παραπάνω επειδή πικρίζει)

-Μπαίκιν πάουντερ αλληλέγγυου πρέσβεως

-Νερό περασμένο με σταχτόπανο από αλισίβα εκ τεφροδόχης αντισπισιστών.

-Αλάτσι (προσοχή στη μάρκα)

-Πέππερι, δύο σπρέι.

-Μαγιά  αντίφα χωρίς γλουτένη

Για τη γέμιση

-Βούτυρο καμήλας από σταρτάπ «βιολογικών καινοτομιών Ηπείρου» δύο φελτζάνια.

Μύγδαλα, φρόκαλα, φιστίκια Αιγίνης (από το κτήμα/ηρώο Πρωτομαρτύρων) σπόροι ντατούρας, κοπανισμένα σε παραδοσιακό γουδί, από χεράκι αφοσιωμένης οπαδού,σύνολο 166 γραμμάρια (αν περισσέψει, σε ΜΚΟ)

-Δεκατέσσερα αυγά, παντοίου μεγέθους από ορτυκιού πτηνοτροφείου ΠΑΥ (Πανελληνίως Αγνώστων Υποψηφίων) έως στρουθοκαμήλου κτήματος ΑΥΨ (Απαίχτων Υπογείων Ψευταράδων)

-Λιοπάνι, ντουτρίβι, ακανθόμαζα, φύτρο κούτλου και άλλες άγνωστες οργανικές ορολογίες, κατά βούληση.

Προαιρετικά

[Εφ΄όσον έχει συντελεστεί το άνοιγμα της αγοράς των Οξυφώνων Κιναλαίωκεντρώων και η παραγωγή της σέχτας «οι τρεις Μακεδονίες και άλλα παραμύθια»] είναι καλό να προμηθευτείτε Αμάνιτα μουσκάρια, λησμονοβότανο και μόσχο με κανέλλα και του βασιλιά η κοπέλα. Τα ζυμώνετε με αυγοτάραχο και να τα μαυρίζετε με αυθεντική μελάνη καλαμαράδων και σουπιάς.

Εκτέλεση

Φοράτε ωτασπίδες, τσιμπιδάκι κολυμβητριών στη μύτη, δεμένα μάτια με πανί σαν της Μαρίας Αντουανέτας και ένα προφυλακτικό στη γλώσσα. Η αφή, η ψαύσις, το χούφτωμα είναι τα κύρια εργαλεία σας.

Ζυμώνετε το αλεύρι σε μεγάλο μάρμαρο, όχι με την τετριμμένη μέθοδο του πλάστη, αλλά προσλαμβάνοντας με οκτάμηνη σύμβαση τέσσερις δικούς σας συγκάτοικους στην τρέλα. Μετά, κι όταν γίνει μια εύπλαστη μπάλα, ξεκουράζετε την ζύμη στο γραφείο που ξεκουράζονται οι νεοπροσληφθέντες πλάστες.

Πατάτε τα συστατικά της γέμισης σε σκάφη, όπως πατάμε τα σταφύλια. Προσλαμβάνετε δύο γυμνόποδες ισορροπιστές με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Με σύμβαση έργου, καλείτε παιδική χορωδία να άδει το «τσιπρα τσιπρα μπουμ ολέ ολέ» καλύπτοντας φυσικά το θέαμα με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Φουρνίζετε, αρκούντως γρονθοκοπημένη την ζύμη ώσπου να πλατυάσει και την ψήνετε δυο φορές ώσπου να γίνει παξαμάς που σπάζει δόντια, τω δάκνοντι. Τοποθετείτε το σλιάκατο της γέμισης εκατέρωθεν της πιατέλας, άνω και κάτω ζώνη και σερβίρετε. Στο σερβίτσιο των καλεσμένων σας προσθετέο ενα μπαλταδάκι κι ένα κλαδευτηράκι, για να έρθει σε θεογνωσία ο καταπίνων.

Tips

Οι έμπειροι θα έχουν διαγνώσει πως η Τσιπρόπιτα, διαφέρει κατά τις λεπτομέρειες από την διαφημιζόμενη Κυριακόπιττα. Αλλά εκείνη έλκει την καταγωγή από το Σέφερντς Πάη. Στο μέλλον θα παρουσιάσω την συνταγή.

Ετικέτες: πολιτική