Η σβάρνα
22-01-2020

Όλα, γατάκια μου, διαβάζονται και αλλιώς. Ανάποδα.

Βεβαίως και οι Ιταλιάνοι τους καλάρεσε να συνεργαστούν με τση Τούρκοι να συναεριστούν και να τρυπήσουνε παρέα το Λιβυκό, αφου τους βολεύει η Λιβύη έτσι που θα καταντήσει. Και οι Τούρκοι δεν είναι δημοφιλείς επειδή ανακάλυψαν τον μπακλαβά, αλλά επειδή είναι η πρώτη και η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που φλερτάρει με τους Ρώσους.

Θεωρώ πως οι Έλληνες δεν διδάσκονται τί-πο-τε από το εκπαιδευτικό τους σύστημα, επομένως πιστεύουν διάφορα ανακοινωθέντα όπως πως ο Πομπέο έστειλε γράμμα και μας υποστηρίζει, πως η Ευρώπη θυμώνει με οθωμανί παραβιάσεις, πως ο Μακρόν γυάλισε το αεροπλανοφόρο του και μας πρότεινε ως χώρα να χορέψουμε καντρίλιες στον Περσικό, πως Ισραήλ και Αίγυπτος εμάς  περίμεναν να τους γλυκοκοιτάξουμε και άλλες ιστορίες, τις οποίες θα αρχίζω να πιστεύω μόνον όταν τα ιδιωτικά κανάλια θεσπίσουν το παιχνίδι «έλα και γέλα», όπου θα διαγωνιστούν όλοι οι τουρκολόγοι και οι πένθιμοι ειδικοί των ελληνικών πανεπιστημίων να καταδεχτούν ένα γελάκι ενώ προφητεύουν, για να αποκτήσουμε ως λαός αίσθησιν του γελοίου, μια και αίσθηση κωμικού αποκλείεται. Να ιδώ τον προφέσορα Μάζην να υπομειδιά και τι στον κόσμο.

Η εθνική μας τύφλωσις ή γκαβωσύνη, εάν επιμένετε (διότι ακόμη και ο γκιόραλης ακούει περίφημα) δεν οφείλεται σε γλαύκωμα, αλλά σε περίδεση των οφθαλμών ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος. Ήδη εμφανίστηκαν αυτοί που υποστηρίζουν ότι νικάμε, επειδή η μοίρα δεν μας κοπανάει με σβάρνα, αλλά με παντζούρι, που επιτρέπει ήπιον, έμμεσον φωτισμόν λόγω που υπάρχουν γρίλλιες.