Η πολιτική παρενόχληση
03-02-2021

Τρία ζεύγη δημοσιογράφων παρακολουθώ αλλάζοντας κανάλια. Φιλοξενούν απόψεις ιατρών, ρεπόρτερς, δημάρχων και τέτοια. Ένας βασικός σχολιαστής, ένας ανά κανάλι, μπαίνει σε βάρδια πριν τες οκτώ. Το μόνο που νοιάζει τους χειριστές των πρωινών εκπομπών, είναι το «διάλειμμα», ακόμη κι αν κάποιος καλεσμένος σε ιντριγκάρει περιγράφοντας έξι εντολές παραπάνω από του Μωϋσή: «και τώρα ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα και θα επανέλθουμε».

Μερικοί νομίζουν οι έρμοι πως είναι Αταχουάλπα της δημοσιογραφίας. Μόνο να συντύχετε κάποιον ντεφορμέ Συριζαίο να καταγγέλει κάτι επουσιώδες και τον σκαιό τρόπο που τον διακοπτει ο πρωτοπόρος σε τέτοια Χασαπόπουλος, χωρίς να υστερούν οι Νηρηίδες υποστηρίκτριες.

Οι ιατροί, ελπίζω να το πιάκατε, δεν είναι μονόμπατοι. Έχουν απόψεις, σμιλεμένες πάνω στις σπουδές τους και ευτυχώς δεν φανερώνουν πως μερικες φορές συνυπάρχουν με επιστημονικούς αντιπάλους. Κι επειδή τα μέλη της γνωστής Επιτροπής δυσκολεύονται να παρέχουν παρασκήνιο και εντυπωσιακές ειδήσεις, υπάρχει πάντα ο επικεφαλής μιας έδρας ή ενός νοσοκομείου. Από απόψεις, να φαν και οι κότες.

Είχα την τύχη ή την κατάρα να βασανίζομαι κυρίως από προβλήματα καθαρής, ανεμπόδιστης, αβίαστης αναπνοής. Και τυχαίνει ο ιός περί ου ο λόγος να είναι μανούλα της δύσπνοιας και άρχων της ασφυξίας. Οπότε τα δυο τρίτα του διαλογισμού και η διερεύνηση των τσάκρας, αμή και ο τρίτος οφθαλμός των άλλων σωμάτων, να περιστρέφονται γύρω από την απελευθέρωση κοινωνικών ομάδων ίνα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Παράδειγμα: να ανοίξουν όλα ή τα μισά σχολειά; Με τα μαγαζά, θα μείνουμε στις εμπνεύσεις του Αδώνιδος; Ο τουρισμός που επέρχεται θα υπάρξει το 1821-2021, ή θα αναλάβει ο Καβάκος άλλη μια ομορφιά διαδίδοντας στους επιγόνους των δολοφόνων του Καποδίστρια μια παννυχίδα με τον Εθνικό Ύμνο; Και γιατί δεν κάνουμε λίγο κράτει για τους δύο αιώνες της Παλιγγενεσίας;

Κοιτάχτε: Γυμνάσια και Λύκεια, αν είχαμε νιονιό και όχι δημοπρασίες για μάσκες μεγέθους πεσκιριού, θα οργανώναμε δωμάτια ή γωνίες μαθητών κατ΄οίκον, με κανονικά τηλεμαθήματα, ώσπου να λήξει ο συναγερμός.

Και τα μαθητάκια να διδάσκονταν από πολλούς δασκάλους και καθηγητές, χωρίς αγωνία πού να διοριστούν, διότι το τηλεμάθημα γίνεται και μέσω Αετομηλίτσας. Αλλά οι ζαχαρένιες που θα χαλάσουν είναι, βλέπετε, πολλές. Και οι ζαχαρένιες ψηφίζουν.

Επίσης η συνένωση φροντιστών και καθηγητών, αφού ούτως ή άλλως οι άνθρωποι θα πληρώνονται, είναι ευκταία και αποκαθιστά την Μάθηση σε επίπεδο κατ΄οίκον διδασκαλίας. Αυτή ήταν μια ιδέα απλώς και νομίζω πως ξεκινώντας απ΄αυτήν μπορείτε να πλάσετε παπάδες.

Παρόμοια εύρετρα απλών, βασικών κινήσεων στις μαζικές συγκοινωνίες στις συνωστισμένες συγκεντρώσεις και στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης Κουφοντίνα μαζί με την κάμψη της διεκδίκησης στην διοίκηση των Δρόμων από δεκαεξάρηδες, δεν νομίζω πως είναι δα και ακατόρθωτες. Εδώ αντέχουμε χωρίς να ρίχνουμε χτεσινή μπουγάτσα στο θέαμα ενός υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα ή πονεμένου ηγέτη, σε αναλογία ενός ανά δέκα λεπτά τηλεθέασης.