Η πάσα και μόνη λύσις
08-10-2019

Θα βρει και θα βαριέται να βρίσκει αρχαιολόγους η Θεσσαλονίκη, για να επιβλέψουν την εγχείρηση και επανασυγκόλληση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, να πείτε στην κυρία Κουτσούμπα, που νομίζει πως θα πέσει γενική απεργία και συνελεύσεις Σπαρτακιστών.  Ό,τι χαρτί με προτάσεις να φέρει στο ΚΑΣ η επικεφαλής, θα περάσει. Και η Υπουργός θα γραφειοκρατήσει αμέσως την σχετική διαδικασία. Δεν τα ξέρετε καλά τα της Θεσσαλονίκης, εννοώ τα ου φωνητά. Οι ιθύνοντες του Δήμου και της Εταιρείας (ξέρετε την  σύστασίν των) δια της ψευδοελευθερίας της έκφρασης, θα φέρουν εντέχνως την συζήτηση στην «υπεράσπιση μιας ματαιότητας από τον Σύριζα, άρα είναι κομματικό το ζήτημα και όχι επιστημονικό» και βγάλτε άκρη.

Το κατεστημένο της μπαγιάτισσας πόλης δεν καταγγέλεται. Υπονομεύεται. Αν δεν καταπιείτε αυτήν την γυμνή αλήθεια, επειδή έχει μερικά λέπια που δύσκολα καταπίνονται, το σταυροδρόμι της Βενιζέλου, θα καταπλακωθεί όπως ακριβώς το προέβλεψαν αγράμματοι μηχανικοί, έμπειροι τακτικιστές ενωμένοι με φιλέμπορους φιδεμπόρους και πονεμένοι γόοι αρχαίας τραγωδίας.

Το τέλος, γνωστό: θα προσθέσουν κάποιο παυσίπονο στον πόνο της πόλης και οι ηττημένοι θα θυμούνται ακόμη μια περίοδο «αγώνων» με την οποία θα γεράσουν υπερήφανοι.

Ώσπου να πετύχει κάτι σωστό, ήτοι η κατά χώρα διατήρηση, βάλτε πάγο παντού. Να περάσει το φίδι του μετρό χωρις τον σταθμό, να ολοκληρωθεί στο πιτς φιτίλι και η στάση Βενιζέλου να ακολουθήσει την μοίρα και άλλων σταθμών του μετρό των Αθηνών που κατασκευάστηκαν ΜΕΤΑ τη λειτουργία του. Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα.