Η μπαμπαΒάνγκα κυβερνάει!
29-07-2018

Καφενεία δεν πολυϋπάρχουν για να κατηγορούμε τους απανταχού της χώρας καφενέδες, ως κριτήριο αναξιόπιστου ράδιο Αρβύλα. Σκυμμένοι στο διαδίκτυο, πρέπει να ξεπεράσουμε την συναισθηματική πανούκλα που δικαίως, ως λοιμός, μας  κατατρέχει. Ω, τι ευτυχία τότε που ο Γεώργιος Αυτιάς ασχολούνταν με ειδικούς επί των συντάξεων και άλλων τραγικών! Τώρα, ως μπαμπαΒάνγκα, μεσίτρια του κάτω κόσμου με τους ατμούς που βγαίνουν από το άτυπο μαντείο της, έχει αποκτήσει τον αγοραίο λυρισμό των ερωτημάτων του, πονηρά προβάλοντας ως άφταιγους, τους ανθρώπους της εξουσίας που τον θεωρούν επιδραστικό. Χτες ο πυροσβέστης, σήμερα άλλος συνδικαλιστής, ενίοτε ένα ήρεμο παιδί με στρατιωτική ορολογία. Και κάθε τόσο, λυρισμός.

Βλέπω το χάρτη της Τραγωδίας και το ανάγλυφό του. Κοντεύω να μάθω τον Άγιο Ανδρέα και την  Αργυρά Σελήνη περισσότερο κι από το Αρδαμέρι και την Μπελαγκρότα. Θεοποίηση της λεωφόρου Μαραθώνος ως γραμμής Μαζινό μιας παραμορφωμένης χωροταξίας. Τις προάλλες, χωρίς ονόματα, μνημόνευσα  την στρατηγική μιας εντεταλμένης υπαλλήλου, χαρακτηρίζοντάς την ως «άτομο», μη και την προσβάλω. Και νάτηνα, ξάφνου να ίπταται ανωφέλευτη μιλώντας στο κινητό της αντί να ενημερώσει έναν δήμαρχο πως τέρμα τα δίφραγκα και να τον στείλει για εκκένωση. Ένα άγνωστο ως τα σήμερα πρόσωπο που νόμιζε πως έλαβε μια τιμημένη αργομισθία και του εμπιστεύτηκαν το αναπνευστικό σύστημα μιας ολόκληρης χώρας, έχει φορτώσει τα κανάλια με προβολή της Πολιτικής Προστασίας- ακόμη κι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τον πήρε είδηση.

Κανονικά, έπρεπε να στείλουν τους άστεγους και τους δυστυχείς για μία εβδομάδα σε μία κατασκήνωση να μείνουν, να κλείσουνε το Μάτι με ηλεκτροφόρα καλώδια και να το ψάξουν ενδελεχώς- έχουμε τους επαγγελματίες γι’ αυτό. Και με την απειλή φρικτών τιμωριών, να αναγκάσουμε τους πάντες να κατανοήσουν πως η λίστα των αγνοουμένων επείγει, διότι η απουσία της επιτρέπει στους μαλάκες να τσοντάρουν στο λόττο των ανόητων καθυστερήσεων. Να φέρουν τους καλύτερους απ’ όλη τη χώρα να αναπληρώσουν όλους τους παρόντες της  περιοχής που δοκιμάστηκε και να κυβερνήσουν τις Υπηρεσίες και τα Σώματα, αλλά και εισαγγελείς, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Θέλει μια εβδομάδα, σαράντα μηχανικοί να ξανασχεδιάσουνε το Μάτι και να του κάνουνε βαρύν αναδασμό. Ώστε του χρόνου να υπάρχει ένας οικισμός ασφαλής και πρότυπος. Ή νοιώθουμε τι εστί έκτακτη ανάγκη, ή γαμιόμαστε  άκοντες.

Ναι, ξέρω, μας περιμένει βαρύς ανασχηματισμός και άλλα, συνταγματικά και εξόχως τραγικά. Η απειλή μιας στρατιάς από Δρακουμέλ που θα σείεται ως απειλή κατά της Δημοκρατίας θα έχει την τύχη της δήθεν Λεωφόρου Μαραθώνος. Βρείτε και θάψτε τους νεκρούς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Έχουν υπάρξει Αργινούσες. Θα αγριέψει το Σύστημα και θα μας πάρει ο διάολος. Η Αντιπολίτευση πρέπει να πάψει να διαβάζει βουλωμένο γράμμα και η Συμπολίτευση είναι υποχρεωμένη να αλλάξει φιδοπουκάμισο- κανένας δεν ξέρει τους Συριζαίους καλύτερα από τους ίδιους. Και ώσπου να ξαναγίνουν εκλογές, πρέπει να συμμετέχουν στα πάντα κατά 36%, όσα έλαβαν πριν τρία χρόνια. Ο Σαμαράς απέτυχε διότι κυβέρνησε ως Πολιτική Άνοιξη. Ο Τσίπρας το παραξήλωσε με τους Ανέλους. Βρείτε τα σε δέκα ζητήματα και κυβερνηθείτε. Ως τις εκλογές. Βρεθήκαμε μπόσικοι και θα το πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά. Όλοι, μα όλοι σας, ξέρετε τους αναμεταξύ σας άχρηστους και επικίνδυνους. Η ταξική Ελλάς, ουριοδρομεί. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλο τοξικό μεσοδιάστημα.