Η βροχή
06-01-2019

H δήλωση Τζανακό του εφεκτικού  πως δεν αποκλείεται ο Σύριζα να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής, και η δήλωση  Κυρίτση του σκαιού πως μη το κομποδέσουμε ότι είναι σιγουράκι πως θα γίνουν εφέτο εκλογές, διότι έχουμε προηγούμενο επτάχρονης παύσης εργασιών της Βουλής, λέγεται και «στάχτη στα μάτια». Αν και κάποτε μου έρριξαν αλισίβα στα μάτια και ανέβλεψα.

Ο Σύριζα είναι άλλα κι άλλα, αλλά παλαλός δεν είναι. Ελληνική ψήφος ανοχής δεν είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία, αλλά απειλή εκβιαστικών παζαριών από μουστερήδες που θα πουλήσουν ακριβά την ανοχή τους. Απεναντίας, ο Σύριζα, αν δηλώσει πως εορτάζει και δέχεται επισκέψεις ήτοι βίζιτες ανεξαρτήτων βουλευτών, για να συμπληρώσουν τα τυχόν ελλείποντα άμα οι Καμμενιάτες λακκίσουν, θα θυμίσει μέρες Αποστασίας, κι αυτά θα συντελέσουν στο να χυθεί η καρδάρα με το γάλα που συλλέγουν υπομονετικά, επί μήνες.

Εξάλλου, ακούγονται επί μήνες ονόματα βουλευτών και βουλευτριών που θεωρούνται σιγουράκια υπερψήφισης του Συμφώνου των Πρεσπών. Καθόλου δεν το αποκλείω, μερικοί και μερικές από αυτούς τους ψηφοκατασυνειδησιούχους να επαναλάβουν το κατόρθωμα, προσχωρώντας  και υποστηρίζοντας και μη απλώς ανεχόμενοι την κυβέρνηση. Άσε που εις την εποχή των Ανέλων δεν χαρακτηρίζονται  δεξαμενόπλοια μονού κύτους, αλλά θεωρούνται αβύθιστα κατά τον εγκέφαλο αυτών.

Απλώς, η φύτρα θα σκάσει στην ώρα της. Εάν ο Μητσοτάκης πελήσει το μυαλό του στην αποτιλιά και δοκιμάσει νέα πρόταση μομφής, ενδεχομένως οι πιθανές αυτές αυτομολήσεις να ενδυθούν χιτώνα σωτηρίας της πατρίδας και άλλες φανφάρες. Ουδενός αποστάτου η συμβολή δεν αποδοκιμάστηκε στον κοινοβουλευτικό μας βίο- είναι επάγγελμα για γενναίους της ηδονής, αποδεδειγμένο. Αρκεί όταν σε πτύουν να χορεύεις τον χορό της βροχής.