Η βρεφοδόχη και άλλες ιστορίες
29-04-2018

Σκοπεύω να γράψω με την όπισθεν. Σαν εκείνον τον ατζαμή που δοκίμαζε καινούριο αμάξι, αλλάζει ταχύτητες ως την Πέμπτη, γκαζωμένος βλέπει το R στον λεβιέ και λέει «σκίζει το αμάξι! Ας δοκιμάσω και το Rally!»

Τρία γεγονότα: έκθεση σε κίνδυνο και θάνατος νεογέννητου, καβγάς για την αναδοχή παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια, Πανιώνιος και Γιατζόγλου.

Τρεις παράγραφοι, έκκεντρες, παραληρηματικές, συνειρμικές, τα σχόλια δικά σας.

Για το νεκρό λεχούδι. Τα παιδιά αναδύονται από έναν ιστορικό ζόφο. Από την αρχαιότητα. Θυσίες «για το καλό» , ομαδικές παιδοκτονίες σε θεολογικά κείμενα, η πρώτη «φιλάνθρωπος» βρεφοδόχη από τον μεσαίωνα, τα «γυναικόπαιδα» που εξανδραποδίζονται, βρεφική θνησιμότητα στα όρη στα ψηλά βουνά, κι έπειτα, κι έως τη δεκαετία του εξήντα, δεκάδες βρεφοδόχες και σκαλιά ναών, ο Μωυσής στο καλαθάκι του στο Νείλο, Ιφιγένεια και θυσία του Αβραάμ, δυναστείες που στεριώνουν μέσα στο αίμα στενών συγγενών, εκτρώσεις ως δικαίωμα αυτοδιάθεσης σώματος, άπειρα εγκλήματα σχετικά, φευγάτοι γαμπροί, μάνες διαφόρων ειδικοτήτων. Υιοθεσίες, πωλήσεις, παραχωρήσεις με το αζημίωτο άτεκνα ζευγάρια να παίρνουν το φτωχό ανηψάκι.

Λεξιλόγιο όπου μνημονεύονται αναδοχές και υιοθεσίες ανηλίκων σε ανδρίζουσες ομάδες εγκλείστων, η έννοια του γέροντα και του μαθητευομένου, οι συντροφίτες σε ασκητήρια, ο ψυχογιός, η ψυχοκόρη, δουλάκια και γιουσουφάκια από παιδιά, άλλα να μεγαλώνουν με τροφούς σε χωριατόσπιτα και να τα βλέπει η μάνα τους, καλοντυμένα μετά την εφηβεία. Παιδεραστές, αιμομίκτες, στοργικοί δάσκαλοι και και καλφάδες, εκατό ειδών κωλόμποι και πορνική νεότητα με το σχετικό τσαλίμι.

Και ο Γιατζόγλου δεν θα προπονήσει στα στερνά της σεζόν τον Πανιώνιο, επειδή είναι φασίστας μολοημένος. Μόνο τα ρόστερ στο αμερικάνικο μπάσκετ όζουν από νεοσυντηρητικούς παιχτούρες, κόουτς και λοιπούς. Ακμαία η  φήμη του Πρίσλεϊ, του Κλάπτον, του Φιλ Κόλινς, του Νταλί, του Πάουντ, του Ντεγκά του Κοκτώ, του ιταλικού φουτουρισμού, τόσων και τόσων. ‘Ασε τους συγγραφείς, τους φιλοσόφους, και τους άλλους επιδραστικούς.

Η επιδημία που μας τυραννάει λέγεται ιδεοληπτικός ιδεασμός και δεν υπάρχει εμβόλιο.

Τρέχοντας με διακόσια, βάζουμε το R στο κιβώτιο.