Δεν ιστορείται ζεύγος φολκλόρ ερωτευμένων, αλλά υπάλληλοι μεταμφιεσμένοι σε Αθώους
Η αυλαία
18-10-2020

Τηλεφωνήθηκαν αβρά δύο λέοντες της Δημόσιας Διοίκησης, που διορίστηκαν με ανεπίληπτα ανεπανάληπτο τρόπο όταν ο Δούξ Παυλόπουλος πάσαν ενέμετο την οικουμένην των εσωτερικών υποθέσεων. Το ύφος μου παραπλανά, αναγνώστες μου, επειδή ήθελα να εμμείνω στην αξιοθαύμαστη σταδιοδρομίαν αμφοτέρων, αλλ΄αρκεσθείτε στο ότι άπαντες ήτο βαφτιστήρια, απολωλότος Καραμανλικού ο εις, Ντορικού υπασπιστού ο έτερος.

Προηγήθηκαν ευχαί βλαχικαί, του στυλ «τι κάνουτε;», είτα ερρίφθησαν εις το ψητόν, ήτοι παπάκια γεμιστά με γκοργκοντζόλα σε ένα υπόβαθρο κινόα ροζαλιάς. Ο ένας άρχισε να βγαίνει στα πρωτοσέλιδα ως ενεργών αθλίως τα αστικά λεωφορεία που έπηζαν από κόσμο και τον ετίμα μόνον η Νύμφη Πανδημία, ο δε άλλος, με τη μια ποδάρα στην Αυτοδιοίκηση και την άλλη στον χώρο της Υγείας, ήτο υπεύθυνος για τις μάσκες των μαθητών και δυστυχώς, κατάλαβε αργά πως το διαστασιολόγιο που συνέταξε ήταν σε περσικές παρασάγγες.

-Έμαθα πως δεν τον βγάζουμε το μήνα, μηνάει ο ένας.

-Ποιόν μήνα! Στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου θα μας σουτάρουνε, απαντά ο άλλος.

-Ανησυχώ. Μήπως να συνεννοούμαστε με κώδικες και ψευδώνυμα, για να κυλήσει αβίαστα η Ζωή;

-Ασφαλώς! Επιλέγω το «Τύπος»

-Σωστός! Κι εγώ το «Υπογραμμός»

Και ξεκίνησε η ενδοσυνεννόηση δύο στελεχών που δεν έφταναν την εκστατική βουλευτική οξύνοια του Κρίτωνος Αρσένη, αμη και μήτε κατά διάνοιαν την φλεγμονώδη, συστημική, βουρλισμένη προδιάθεση των περιεχομένων της Βουλής-Τηλεόρασης και των άλλων κρατικών φεούδων. Υποκλέπτω τον διάλογον.

ΤΥΠΟΣ: Ποιος σε «έδωσε;»

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: ο Τμηματάρχης, το καθίκι.

ΤΥΠΟΣ: Δεν τον έστειλαν στην Κομισιόν;

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Άργεί ακόμη κι έσκασε. Έχει πολλή γραφειοκρατία.

ΤΥΠΟΣ: Ανησυχώ πάντως.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Μην είσαι τώρα μαλάκας. Δεν κινδυνεύεις. Για να σκάσει η περίοδος όπου χρειάζεται διαγωνισμός σημαίνει άλλη σωλήνωση ευθυνών. Ο συμμετέχων σε διαγωνισμό είναι ή βλάκας ή πονηρεμένος. Έχει όπλα του την ένσταση, την εξαγορά και την πονηρή γλύστρα μέσω διαδόσεων και απειλής καταγγελιών.

ΤΥΠΟΣ: Αφού βγήκα στις εφημερίδες επειδή καθυστερεί ο Διαγωνισμός.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Είσαι άσχετος. Για να «βγεις», σημαίνει πως πήρε ήδη τον διαγωνισμό ο πιο ανέτοιμος και έβγαλαν εσένα για ξεκάρφωμα. Πόσα έτη φωτός έχεις ακούσει να τιμωρείται συνάδελφός απο πειθαρχικό συμβούλιο;

ΤΥΠΟΣ: Μη με τσαντίζεις. Εσύ δεν ανησυχείς που περιμένεις τον δικό σου Διαγωνισμό;

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Όχι βέβαια!

ΤΥΠΟΣ: Πώς κι έτσι. Εγώ στη θέση σου θα κατουριόμουνα.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Είναι που δεν ξέρεις ντιπ. «Διαγωνισμός» σημαίνει ευθύνη άλλου τμήματος, από άλλο Υπουργείο. Κανονικά ξεμπερδέψαμε μόλις ο «μεγάλος» υπέγραψε. Αλλά ήταν βαμμένος Συριζαίος και δεν θέλει να προκαλεί προβλήματα στους καινούργιους. Άρα, ο Διαγωνισμός είναι σε άλλα χέρια. Με τις ενστάσεις και τους προελέγχους της Αρχής, καλά Χριστούγεννα.

ΤΥΠΟΣ: Λές; Τότε γιατί με κρέμασαν στα μανταλάκια;

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Για να ξεψαρώσουν οι φταίχτες, όχι για να αποκαταστήσουν την κατάσταση, αλλά για να διασπείρουν την σύγχυση.

ΤΥΠΟΣ: Δηλαδή;

ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ: Όταν μια μαλακία την βλέπεις ως είδηση στα Μιμιέ, να ξέρεις πως την έχουμε γλυτώσει μεν εμείς, αλλά διάφοροι νεκροί θα είναι ορατοί κατα μήκος των δρόμων.

ΑΥΛΑΙΑ