Εφτά νομά σ’ ένα δωμά
13-03-2018

Mόλις διάβασα τροχάδην μέτρα για τους Ρομά και άλλα, θεσμοθηρικά.

Και κατά πρώτον, μη τους λέτε Ρομά. Δεν τους κολακεύει, δεν τους βελτιώνει, μας απαλλάσσει από ενοχές και τέρμα.

Δεν είναι όλοι οι σκηνίτες το ίδιο. Έχει γύφτους δουλευτάδες, εμπόρους και καθόλου παραβατικούς. Τρία χωριά και συνοικισμούς που ξέρω καλά, μένουν σε χτισμένα σπίτια και εμπορεύονται, ενώ μερικοί έχουν στην αυλή ένα κάρο, ως σημάδι καταγωγής.

Αυτοί που σας ενοχλούν, είναι σε ρηγάτα, σε κάστες και υπό εκλογική δουλεία. Προεκλογική, για την ακρίβεια. Δεν έχουν ψυχοσύνθεση επιδοματούχων.

Ανθρωπολογικά το λύσατε, ή τους έχετε τσουβαλιάσει όλους πανευρωπαϊκώς και ασιατικώς στην κατηγορία του πλάνητα;

Τους συμφέρει η ανομία, επειδή συμφέρει σε εμάς.

Τους θωρούμε και γκαβώνει μπλάβο το μάτι μας από την φιλανθρωπία και τα στερεότυπα. Το ξέρουν αυτό το βλέμμα και προσαρμόζονται.

Δεν θέλουμε να μορφωθούν. Για την ακρίβεια, μας μιλάει ένας συσταζούμενός τους, με απόψεις, και νομίζουμε πως δραπέτευσε από τσίρκο Οττεντότων.

Δοκιμάστε σχολές μουσικές, και δεν εννοώ φαγκότο.

Επινοήστε τρόπους να φορολογούνται, όχι ΦΠΑ και παραστατικά, αλλά ως καλό ρεγάλο για τον κόπο τους. Έτσι και καταλάβουν τι θα βγάζουν καθαρίζοντας και ανακλώνοντας με το δικό τους  χούι, θα ξαφνιαστείτε.

Μας έχουν σπουδάσει, αμέτρητους αιώνες, και μας πουλάνε και μας αγοράζουν ενώ περιμένουν εκλογές να αρτυθούν με κομματικά χαρτονομίσματα.

Για την νοικοκυρωσύνη μας, είναι αφανείς, διαφανείς και υδροπερατοί. Αν δεν περάσουν από το τσαντίρι στο τροχόσπιτο, χαΐρι δεν θά χει.

Τελείωσα. Η σειρά σας.

Ετικέτες: πολιτικήΡομά