Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο για το σκάνδαλο Novartis, Βουλή, Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2019.
Επιτροπή και άλλαι χαζομάραι
09-11-2019

Μια επιτροπή ρημάδα ήτανε να συγκροτήσετε, τριακόσιοι άνθρωποι. Και έγινε το σύστριγγλο. Ποτέ δεν θα καταλάβετε πόσο αρνητικά σας βλέπουν, οπαδοί και αντίπαλοι.

Αφήστε μας εμάς που πάψαμε να ξαφνιαζόμαστε. Δεν ρίχνω φταίξιμο σε κανέναν. Θα ήταν εξαιρετικά τιμητικό.

Οι κυβερνώντες, παίζουν τον μακρόθυμο, μη τους πούνε ακροδεξιά εκβλαστήματα, πράγμα που δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Οι αντιπολιτευτές, παίζουν με τα κουβαδάκια τους, σε ομαδικές εκδρομές να γεμίζουν την αίθουσα και με τους πεχλιβάνηδές τους πρώτο όνομα στην μαρκίζα ενώ ο αρχηγός περιοδεύει για να εγγράψει νέα μέλη, θαρρείς και κάνει λοταρία με τσικουλάτες στην ασυνάρτητη επαρχία.

Όχι, δεν είστε απλώς ανώριμοι. Είστε απαράδεκτα μονόμπατοι, και τα δύο μέρη. Είτε να πάτε στην δικαστική εξουσία ντροπιασμένοι και να πείτε «είμαστε άψητοι και φοβικοί, αμάν μη μας μπλέκετε με επιτροπές, δικάστε εσείς» ή καλέστε τη φρουρά για να κάνετε “θύματα” τον Τζανακόπουλο και τον Πολάκη.

Για τους ήδη χαμένους από την άνοιξη, δεν περιμένω καμιά προκοπή. Θα τους πάρει καιρό να φορέσουν τα κατάλληλα γυαλιά, που σας έχει γκαβώσει ο ακτιβισμός. Αλλά κι εσείς οι κυβερνήτες, δεν κυβερνάτε καλά. Για την ακρίβεια, καθώς πέφτει το βράδι, σταυροκοπιέστε που κύλησε η μέρα χωρίς το μεγάλο πατατράκ.

Κι όλα αυτά, για να μαρτυρήσει ο Φρουζής και για να κρυφτούν οι συνυπαιτίως παλληκαράδες σας.

Δεν είναι η Νοβάρτις, ή τουλάχιστον όχι μόνον αυτοί. Τα φάρμακα και η Υγεία ήταν αείποτε χώρος μεγάλης μαλαγανιάς, τυπικά εμπορικού ενδιαφέροντος. Και τώρα ο κλήρος έπεσε στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, να δικάσουν τα ίδια τους τα σωθικά. Γι αυτό αμφότεροι είναι του δόγματος «τράβα με κι ας κλαίω».

Έπρεπε να βρεθούν φυσικά οι αυτοκτόνοι. Για τον Σύριζα ήταν εύκολο, για τους σημερινούς είναι κρυμμένοι πίσω από πολιτικές που χρονολογούνται από τις παλαιές δεκαετίες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η κρίση αυτή επείγει να ξεπεραστεί. Ας κλείσουν μέσα τους ηλιθιωδέστερους του Συστήματος. Κάποιον να μπουζουριάσουν πάντως και δεν αστειεύομαι.