Εντυπώσεις από μία υπερέκθεση
27-09-2017

 

Ας ξεχάσουμε τις ιδεολογικές καταβολές, ώσπου τουλάχιστον να είμαστε σε θέση να τις διακωμωδούμε. Διότι ακόμη και με νέο σχετικά αρχηγό και με εντατική εκμετάλλευση του κοινοβουλευτικού χρόνου, η αντιπολίτευση της χώρας, δεν «τραβάει». Αν διέθετα εικαστική αντίληψη και σεβασμό στο «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», στη συμφορά της Σαμοθράκης θα έβαζα λεζάντα, «η αντιπολίτευση και τα τρία κακά της μοίρας της».

 

Ο Σύριζα κυριαρχεί επικοινωνιακά. Με τα προβλήματα και τη ζημιάρικη τακτική του βογγάει όλη η χώρα. Οι σπόντες στα κουτουρού που έχουν γεμίσει τον έλληνα ουρανό, δίκην τροχιοδεικτικών βολών, μετατρέπουν τους πάντες σε χάσκοντες θεατές.

Δεν ξέρει από σκάκι, αλλά σκίζει στην ντάμα.Έχει γεμίσει τον τόπο γενικές γραμματείες και κατευθυνόμενες ανεξάρτητες αρχές. Για να αποφύγουνε ακόμη μια παρωδία παρουσίας της Αυλωνίτου, οι απέναντι εύχονται να είχαν αποθάνει.Ο Κικίλιας που απαντά στα πάντα με ελάχιστη χρονοκαθυστέρηση (ενίοτε δίνει την εντύπωση ότι τα σχόλιά του γράφονται εκ των προτέρων…) είναι αναλωσιμος για τύπος σαν τον Τζανακόπουλο, κι ακόμη χειρότερα για το νεόπλασμα που λέγεται «non papers από το Μαξίμου».

Ο πρωθυπουργός τηρεί ατζέντα τυπικής πτωχαλαζονείας, που μοιάζει με δηλώσεις Μαδούρο α λα Μεντιτερανέ, ενώ η Βουλή βρίσκεται στη διάθεσή του, χάρη στο μπετόν 153 συμπαγών ψήφων.

 

Είναι μία στρατηγική μέσω μπούνκερ στα υπόγεια του Μαξίμου ή άλλων υποτροφιών. Παράδειγμα: μια φαεινή ιδέα κάποιου βιαστικού, έφερε την απόφαση να μη ψηφίζεται τίποτε που ευνοεί την ατζέντα της κυβέρνησης. Τάχα για να τη στριμώξει.

Πριν καλά καλά βγει από την κατάψυξη, το Μητσοτάκειο τέχνημα καταρρέει: ο Καμένος, ευγνώμων για την υποστήριξη που του παρέχεται ,κλέβει κάτι από το κλέος του Σύριζα, και λέει «ναι σε όλα» του κοινωνικού πακέτου σε νομοσχέδια άγουρα ωσάν μάπα καρπούζια.

 

Ακόμη κι από τις εκλογές της Γερμανίας, βγάζουν οι Συριζαίοι ξύγκι. Θα επαληθευτεί πως το τελευταίο μνημόνιο ξεφτάει το 2018.  Η επιτήρηση θα έχει άλλο όνομα. Διαδίδεται πως διαπραγματεύεται με τον Ντάισελ να κρατάει 2% περίσσευμα επ΄άπειρον, όπως ακριβώς ζητά το μισητό ΔΝΤ. Τα όποια αιτήματα Grexit  ακουστούν στο Βερολίνο ,θα αντιμετωπιστούν με οργίλη αντίφα αγανάκτηση. Λίγο απέχουμε από την κοινή διαπίστωση πως οι Έλλενεν θέλουν να προκόψουν και να υποταχτούν, αλλά οι Ναζήδες θέλουν το κακό μας.

 

Κακα τα ψέμματα, αλλά η ευθύνη  βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις άκαιρες, νευρωτικες πονταρισιές του, θαρρείς κι είναι ψυχροπολεμικός κυβερνήτης των ΗΠΑ.

Οι μητσοτακικοί πέριξ του άρματος του Δαρείου, είναι ελάχιστοι. Οι μέσω ΛΑΟΣ αμύντορες της Πολιτικής Άνοιξης, οξύνουν την ρητορική τους, εις μάτην. Οι καραμανλικοί απουσιάζουν, πλην εξαιρέσεων τινών, επιδεικτικά.

Η Νέα Δημοκρατία κυβερνιέται από μοιχεπιβάτες της δεξιάς εξουσίας που ντρέπονται να την αποκαταστήσουν.

Ο Σύριζα, παρέχει ένα δώρο στους πασοκανθρώπους του: τους παρέχει γενική αμνηστεία. Στην παραμικρή υπόνοια πως η αξιωματική αντιπολίτευση αλληθωρίζει στα πιο δεξιά, η συμπολίτευση καλεί στ΄άρματα, στ΄άρματα.

 

Αυτά που τραβάει  ο κόσμος, υποστηρίζονται από αγκιτάτορες τύπου Αυτιά που δεν λησμονεί να κολακέψει την ντομπροσύνη των συριζαίων υπουργών.

 

Αν δε θέλετε να έχετε ντράβαλα μετά τις όποιες εκλογές (οι στοχεύσεις του Σύριζα αποσκοπούν στο να διαθέτουν  ικανή μαγια οπαδών που θα του επιτρέψει να παίξει ρόλο μετά το 2019) αφήστε, νυν η τέως νεοδημοκράτες την οπλιτική και την μακεδονική φάλαγγα και βάλτε στο κέντρο ελέφαντες.

Το επιτελείο σας δεν χρειάζεται αλλαγές, αλλα νέες οδηγίες. Μόλις προφταίνετε να αλλάξετε ηγετικό προφίλ και δεν εννοώ σώνει και καλά νέο αρχηγό(που θα ήταν  ευπρεπής λυση, αλλά παραμένετε στην ψύχα σας ρομαντίλες ).

Τέρμα τα φλερτάκια με το κονιαροπατημένο Κέντρο. Τέρμα το λακριντί με τους ανένταχτους και του «σοβαρούς» που σήπονται στην απέξω. Καιροσκόπους θέλετε και νοικοκυραίους. Να δείτε για πότε ο Καμένος προθύμως θα αλλάξει συνεταίρο. Για τους δεξιότερα, δεν το συζητώ.