Εμπόριο, η λυδία λίθος
07-02-2018

Mετά τις δυσκολίες που προκύπτουν και θα προκύψουν από την Γεωγραφία όπως ερμηνεύεται, από την Ιστορία, όπως την αγνοούμε, από την χύμα ατμόσφαιρα που κυριαρχεί και από τους μουστερήδες που κυκλώνουν τα δύο κράτη για να αφαιμάξουν το κάθε τι, μια λύση βλέπω και ακούστε την:

Τα ελληνικά επιχειρήματα πρέπει να βασιστούν στο εμπορικό δίκαιο και σε τίποτε άλλο. Η Ελλάδα είναι γεμάτη «μακεδονικά» προϊόντα, υπηρεσίες, υποδομές, τουρισμό και πλείστα οικονομικού ενδιαφέροντος ονόματα, τίτλο, ρεκλάμες και επιχειρήσεις που προηγούνται χρονολογικά κάθε άλλου «μακεδονί» προϊόντος.

Το μόνο επιχείρημα που θα καταλάβουν και θα βρούνε λογικό, είναι πως με ελεύθερη χρήση του «Μακεδονία» από άλλους, η χώρα θα έχει πρόβλημα σύγχυσης και αθέμιτου ανταγωνισμού σε μάρκες, trademarks, logos και άλλων σημάτων που βρίσκονται δεκαετίες στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Επειγόντως πρέπει να κατατεθούν από αρχεία και αρμόδιους φορείς οι ονομασίες των επιχειρήσεων, και εμπορικών σημάτων που έχουν σχέση με κάτι μακεδονικό.

Και το μοναδικό ζήτημα που έχουμε να συζητήσουμε, επειγόντως με τους διαιτητές, είναι να προτείνουν στους άλλους τα δικά τους «εμπόρια» και σήματα, να μη μπλέκονται με τα δικά μας.