ο μύλος γυρίζει ο μύλος κροτει, τικτακ.
Διαδόσεις σε μικρές, καθημερινές δόσεις
14-04-2020

Ασφαλώς θα ξέρετε πως είναι πιο δύσκολο να αλλάξετε χούγια, παρά πλανήτη. Έτσι, μεταβίας ανεχόμαστε αυτόν τον κιαρατά στον οποίον κατοικούμε, βέβαιοι πως κάποια Αρχή, Υπέρτατη Αρχή, μας ξωπέταξε, μας ήκλασε και μας περιφρόνησε, κι έτσι κάθε τόσο δυστυχούμε ενώ δεν πταίγομεν. Απλώς πταίγουν οι άλλοι, οι οποίοι, καλώς γνωρίζομεν πως συναποτελούν την Κόλασιν.

Η Γαία που την πατούμε και οι περισσότεροι μέσα θε να μπούμε, επιφυλάσσει εκπλήξεις. Λυώνουν παγόβουνα, τα μικρά αρκουδάκια πλέχουν επι μικρού τεμαχίου πλωτού πάγου και τα τρώγει άμα της καβλώσει μια δίχρωμος όρκα δολοφόνισσα που έχει του πιγκουίνου και της χελιδόνας τα χρώματα, αλλά αυτό μη το μολοήσετε σε κανέναν Μπαογκτζή και σκανιάσει.

Πλανήτην κατοικούμε, αλλά μια φασαρία την κάνουμε. Έτσι και πέσει η Πόλη, καεί η Λισσαβόνα, συμβεί γάμος στο Λασβέγκας ή παρελάσουν στρατά στη Μόσχα, απαίσιες προρρήσεις διαδίδονται και μας απασχολούνε, αντί να παίζουμε το πουλί μας επί προθύμου σαρκός συνανθρώπου μας, να περνάει η ώρα και να ανοίξουμε κανά βιβλίο με μεγάλες εικόνες, αλεζάντωτο.

Κοντολογής, έτσι και ξαφνιαστούμε ή αισθανθούμε πως σφίγγουν τα λουριά, επικαλούμαστε τον εσωτερικόν ημών νοστραδαμισμόν. Για την ακρίβεια μας κατέχει παούρα και κλάνομες μέντες.

Ανοίγω που λέτε τα γκαβά μου αξημέρωτα και πέφτω σε κανάλι από τα παρακάναλα όπου ο διευθυντής απευθύνει έκκλησιν «μεινέτε εις τας κάσσας υμών» βλαχιστί, και ο δημοσιογράφος εξηγεί πως η Ντέηλη Μέηλη που είναι έγκυρη εφημερίς έγραψε πως το μικρομέγαλο ο Μπηληγκέητς δήλωσε πως επιθυμεί μείωση του παγκοσμίου πληθυσμού κατά 10-15%, πως η πόλις Γιουχάν κοιλοπόνησε και γέννησε τον κορονοϊόν, πως η Ταϊβάνα, το παλαιό Φορμόζα το ‘πιακε το υπονοούμενον και δεν έχει κρούσματα, πως Αμερικάνσκι και Κιτάιτσοι (σημαίνει «Κινέζοι» στα ρώσικα) έντονε παρτενέροι στην Γιουχάνα και τσακωθήκασι, πως ο Ρόμπερτ Κέννεντι καταγγέλει τον Μποιλοιγκέοιτς και η Μέρκελα ούλα θκά της τα θέλει και να μη πσωνίζουμε από γερμανοεταιρείες.

Πριν ξεγκαβωθώ, άκουγα τον εκ παλαιού συμπαθή Γιάννη Καζάζη να μιλά σε επανάληψη για τον Μανόλη Τριανταφυλλίδη στο κανάλι της Βουλής που από χρόνια δεν βουλεύεται και μάλλον το έχει εξαγοράσει κάποια αλληλέγγυος οικονομία, αλλά αυτό είναι άσχετο. Διότι είναι και κάτι γκουμούτσες, ήτοι κεραίες πεντετζή (5G) που επίσης καταστρέφουν τον κόσμο πλην ολίγοι το ηξεύρουν.

Και θυμήθηκα πως δεν υπήρξε εν τω κόσμω άλωσις, πολλαπλός βιασμός, κατάρα, οχεία και νέα ξενοδοχεία, που να μη κυκλοφορήσει ανακάλημα, θρήνος και οιμωγή για έναν κοόζμο που εχάθη. Και μετά βρίσκουν ένα έμβολο ή εμβόλιο, η μπόλι ή κέντρωμα ή μπήξιμο, τα ξεχνάνε όλα και ζητάνε μονιμοποίηση. Ο δε πρωθυπουργός επαινείται διότι προσέλαβε εμπνευσμένο λογογράφο.

Τώρα θα έρθει η Κρίσις η κανονική, η άφραγκος και πονηρή, πρέπει να μάθουμε να ξεραίνομε την λαχανίδα και να την κάνουμε αλεύρι και καθώς θα λείπει η μαγιά, υπάρχει μπιρομαγιά που αργεί, αλλά ένα πσωμί το φτιάχνει τσάτρα πάτρα.

Και πάλε θα πλουτίσει ο μαλάκας που πρώτος θα μαζεύει γόπες και θα φτιάχνει οικολογικά τσιγάρα από λωρίδες πεταμένων μασκών και θα λέμε «είδες ο Βελζεβούλης; Βρωμούσε το χνώτο του και κάλεσε τον Ρέμο για συναυλία στα γενέθλια του σταυλάρχη του».

Μη φοβείσθε, Μαριάμες. Θα εμβολίσωμεν τον ιόν και θα ασχολούμεθα με εμφράγματα, τα οποία άρχισαν να μας λείπουν…